Pizza cu jambon

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Pizza se pregateste destul de des la noi in casa. Aceasta este una dintre combinatiile noastre preferate!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

Blat
 350 gr Faina
 150 ml Apa calduta
 7 gr Drojdie uscata
 5 gr Sare
 3 Ulei de masline
Topping
 50 gr Jambon
 200 gr Mozzarella
 3 Sos de rosii
 5 Rosii cherry
 3 Feunze busuioc

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se adaugau faina, sarea. Formam in mijlocul fainii o gaura in care adaugam drojdia si putina apa calduta. Lasam 5 minute. Adaugam toata apa si uleiul si amestecam bine. Framantam aluatul pana nu mai este lipicios. Va ajutati de faina.

2

Aluatul se transfera intr-un bol curat si se acopera cu folie alimentara. Se lasa la dospit intr-un loc caldut minim 30 de minute.

3

Pentru sosul de rosii, calim o jumatate de ceapa. Cand aceasta devine translucida adaugam o conserva de rosii, sare, o jumatate de lingurita de zahar. Si busuioc proaspat. Lasam la fiert 5 minute apoi blenduim totul.

4

Aluatul este gata atunci cand si-a dublat volumul. Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor sau cu ajutorul palmelor. Intindem in functie de cat de gros sau subtire dorim aluatul. Asezam aluatul in tava. Adaugam sosul de rosii, mozzarella, jambon-ul si rosiile.

5

Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade 10-15 minute, pana cand mozzarella se topeste si capata o culoare rumenie. Noua asa ne place :).

Tips:
6

Eu pun folie de aluminiu in tava de copt. Cu partea lucioasa in jos. Peste folia de aluminiu, presar putin gris. Folia de copt impiedica rumenirea blatului.

Ingrediente

Blat
 350 gr Faina
 150 ml Apa calduta
 7 gr Drojdie uscata
 5 gr Sare
 3 Ulei de masline
Topping
 50 gr Jambon
 200 gr Mozzarella
 3 Sos de rosii
 5 Rosii cherry
 3 Feunze busuioc

Indicații

1

Intr-un bol se adaugau faina, sarea. Formam in mijlocul fainii o gaura in care adaugam drojdia si putina apa calduta. Lasam 5 minute. Adaugam toata apa si uleiul si amestecam bine. Framantam aluatul pana nu mai este lipicios. Va ajutati de faina.

2

Aluatul se transfera intr-un bol curat si se acopera cu folie alimentara. Se lasa la dospit intr-un loc caldut minim 30 de minute.

3

Pentru sosul de rosii, calim o jumatate de ceapa. Cand aceasta devine translucida adaugam o conserva de rosii, sare, o jumatate de lingurita de zahar. Si busuioc proaspat. Lasam la fiert 5 minute apoi blenduim totul.

4

Aluatul este gata atunci cand si-a dublat volumul. Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor sau cu ajutorul palmelor. Intindem in functie de cat de gros sau subtire dorim aluatul. Asezam aluatul in tava. Adaugam sosul de rosii, mozzarella, jambon-ul si rosiile.

5

Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade 10-15 minute, pana cand mozzarella se topeste si capata o culoare rumenie. Noua asa ne place :).

Tips:
6

Eu pun folie de aluminiu in tava de copt. Cu partea lucioasa in jos. Peste folia de aluminiu, presar putin gris. Folia de copt impiedica rumenirea blatului.

Note

Pizza cu jambon