Pizza cu șuncă, mozzarella și parmezan

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

O pizza pregătită din ingrediente rămase de la alte rețete, era un aluat de rezervă inițial, așa că a dospit la frigider. Am decorat-o cu ce am mai avut, am copt-o repede, că eram toți hămesiți după atâtea treburi prin casă, însă aceasta a ieșit cea mai gustoasă.

ShareSalvează
Pizza cu sunca si mozzarella gatita la tine acasa
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 310 gr făină
 10 gr drojdie uscată
 28 ml ulei de măsline
 1 tsp sare
 200 ml apă caldă
Pentru topping:
 1 tsp sos de roșii cu busuioc
 Un vârf de cuțit oregano uscat
 4 felii de pancetta
 4 felii de pastramă crud uscată
 40 gr brânză Grana Padano
 80 gr brânză Mozzarella bloc
În plus:
 40 gr făină (pentru frământat)
 100 ml apă (pentru procesul de coacere)

Mod de preparare:

Pentru aluat:
1

într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină.

2

Se mai frământă ușor, cât să capete consistență și formă și se dă la frigider. Va dospi la rece. Acest tip de aluat poate fi lăsat peste noapte la frigider, fără probleme (adică fără riscul supra-dospirii).

3

De obicei, dacă fac mai multă pizza și-mi rămâne aluat nefolosit, îl dau la frigider și-l folosesc a doua zi. Puteți face și pâine din el.

Pentru topping:
4

se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii cu busuioc. Pentru un plus de aromă, eu am presărat și oregano uscat. Se transferă aluatul într-o tavă specială pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

5

Se presară pe aluat pancetta și pastrama, rupte cu mâna. Se adaugă parmezanul și mozzarella,
date pe răzătoare diferite, dar și rupte bucățele, pentru un aspect rustic.

Coacere:
6

se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza) 15-20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat apa.
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru aluat:
 310 gr făină
 10 gr drojdie uscată
 28 ml ulei de măsline
 1 tsp sare
 200 ml apă caldă
Pentru topping:
 1 tsp sos de roșii cu busuioc
 Un vârf de cuțit oregano uscat
 4 felii de pancetta
 4 felii de pastramă crud uscată
 40 gr brânză Grana Padano
 80 gr brânză Mozzarella bloc
În plus:
 40 gr făină (pentru frământat)
 100 ml apă (pentru procesul de coacere)

Indicații

Pentru aluat:
1

într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină.

2

Se mai frământă ușor, cât să capete consistență și formă și se dă la frigider. Va dospi la rece. Acest tip de aluat poate fi lăsat peste noapte la frigider, fără probleme (adică fără riscul supra-dospirii).

3

De obicei, dacă fac mai multă pizza și-mi rămâne aluat nefolosit, îl dau la frigider și-l folosesc a doua zi. Puteți face și pâine din el.

Pentru topping:
4

se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii cu busuioc. Pentru un plus de aromă, eu am presărat și oregano uscat. Se transferă aluatul într-o tavă specială pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

5

Se presară pe aluat pancetta și pastrama, rupte cu mâna. Se adaugă parmezanul și mozzarella,
date pe răzătoare diferite, dar și rupte bucățele, pentru un aspect rustic.

Coacere:
6

se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza) 15-20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat apa.
Poftă Bună!

Pizza cu șuncă, mozzarella și parmezan