fbpx

Pizza de casă

AvatarAutorAlexandra Valentina
DificultateIntermediar

Pizza de casă cu aluat simplu.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 10 g drojdie
 500 g făină
 30 ml ulei de măsline
 250 ml apă călduță
 20 g zahăr
 un praf de sare
 100 g sos de pizza
 100 g peperoni/salam uscat
 200 g mozzarella

Mod de preparare:

1

Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.

2

După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.

3

Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.

4

Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

5

După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.

6

Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.

7

După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.

8

Se coace pentru încă 10-15 minute.

Ingrediente

 10 g drojdie
 500 g făină
 30 ml ulei de măsline
 250 ml apă călduță
 20 g zahăr
 un praf de sare
 100 g sos de pizza
 100 g peperoni/salam uscat
 200 g mozzarella

Direcții

1

Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.

2

După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.

3

Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.

4

Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

5

După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.

6

Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.

7

După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.

8

Se coace pentru încă 10-15 minute.

Pizza de casă