Pizza de casă

AutorAlexandra Valentina
DificultateIntermediar

Pizza de casă cu aluat simplu.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 10 gr drojdie
 500 gr făină
 30 ml ulei de măsline
 250 ml apă călduță
 20 gr zahăr
 un praf de sare
 100 gr sos de pizza
 100 gr peperoni/salam uscat
 200 gr mozzarella

Mod de preparare:

1

Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.

2

După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.

3

Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.

4

Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

5

După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.

6

Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.

7

După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.

8

Se coace pentru încă 10-15 minute.

Ingrediente

 10 gr drojdie
 500 gr făină
 30 ml ulei de măsline
 250 ml apă călduță
 20 gr zahăr
 un praf de sare
 100 gr sos de pizza
 100 gr peperoni/salam uscat
 200 gr mozzarella

Indicații

1

Drojdia, zahărul și jumătate din cantitatea de apă se amestecă și se lasă de-o parte pentru 15 minute.

2

După 15 minute, se adaugă și restul de apă (caldă), uleiul de măsline, sarea și făina.

3

Se omogenizează ingredientele cu mâna până se obține un aluat. Dacă aluatul este lipicios, se mai adaugă făină până când nu se mai lipește de mâini.

4

Se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

5

După ce s-a dospit aluatul, se întinde pe blatul de lucru cu un făcăleț și se pune în tavă.

6

Peste aluat se pune sosul de pizza și se dă totul la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.

7

După cele 10 minute în care aluatul s-a precopt, se adaugă salamul feliat subțire, mozzarella, opțional busuioc (eu nu am avut 😛 ) și alte ingrediente în funcție de preferințe.

8

Se coace pentru încă 10-15 minute.

Pizza de casă