fbpx

Pizza de casa

AvatarAutorMihai
DificultateIntermediar

Pizza, cea mai iubita si dorita de familie, iar facuta in casa este un deliciu.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare4 ore 10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total4 ore 30 mins

Ingrediente:

 3 cani Faina
 7 g Drojdie (1 pliculet)
 240 ml Apa calduta
 2 Zahar
 2 Ulei
 1 linguriță(e) Sare
 Busuioc
 15 g Mozzarella
 100 g Sos de rosii
 30 g Porumb
 50 g Masline fara samburi
 75 g Sunca/salam

Mod de preparare:

1

Se amesteca drojdia, apa calduta si zaharul si se lasa 10-15min sa se odihnească.

2

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, sarea si uleiul si se amesteca cateva cateva secunde, pentru a fi bine omogenizate,dupa care se toarna amestecul cu drojdia, si pornim din nou robotul. (se poate face aluat si cu mana)

3

Aluatul e gata cand e omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului.

4

Se muta aluatul intr-un bol, uns cu putin ulei, se acopera si se lasa la dospit 2 ore.

5

Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina.

6

Se aseaza blatul intins in tava pe hartie de copt.

7

Se unge aluatul cu sos de rosii si incepem sa asezam mozzarella, continuam cu salamul/sunca, porumbul, maslinele, dupa care se mai adauga putin sos de rosii.

8

Se coace in cuptor incins 15-20min pana devine rumenita.

Pofta buna!

Ingrediente

 3 cani Faina
 7 g Drojdie (1 pliculet)
 240 ml Apa calduta
 2 Zahar
 2 Ulei
 1 linguriță(e) Sare
 Busuioc
 15 g Mozzarella
 100 g Sos de rosii
 30 g Porumb
 50 g Masline fara samburi
 75 g Sunca/salam

Direcții

1

Se amesteca drojdia, apa calduta si zaharul si se lasa 10-15min sa se odihnească.

2

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, sarea si uleiul si se amesteca cateva cateva secunde, pentru a fi bine omogenizate,dupa care se toarna amestecul cu drojdia, si pornim din nou robotul. (se poate face aluat si cu mana)

3

Aluatul e gata cand e omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului.

4

Se muta aluatul intr-un bol, uns cu putin ulei, se acopera si se lasa la dospit 2 ore.

5

Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina.

6

Se aseaza blatul intins in tava pe hartie de copt.

7

Se unge aluatul cu sos de rosii si incepem sa asezam mozzarella, continuam cu salamul/sunca, porumbul, maslinele, dupa care se mai adauga putin sos de rosii.

8

Se coace in cuptor incins 15-20min pana devine rumenita.

Pofta buna!

Pizza de casa