“Pizza” din dovlecel

AutorMihalache.anna
DificultateÎncepător

o alternativa mai light la clasica pizza, prin care putem adauga legume în dietă într-un mod distractiv.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 2 dovlecei
 150 ml sos de rosii
 1 tsp busuioc
 1 tsp oregano
 1 praf de sare
 1 tbsp piper macinat
 1 tsp usturoi granulat
 100 gr sunca
 100 gr cascaval
  legume la alegere

Mod de preparare:

1

Spalam si taiem dovleceii pe lungime, la o grosime de aproximativ 0,5 cm

2

Într-un bol, amestecam sosul de rosii cu sarea, piperul și restul de condimente. Daca va place mai picant, puteti adăuga si fulgi de chilli.

3

Tăiem șunca cubulețe și dăm cașcavalul pe răzătoare

4

Separat, pregătim celelalte toppinguri. Folositi ce legume vă plac. Noi de obicei adăugam ceapa rosie taiată rondele, boabe de porumb sau masline feliate.

5

Ungem feliile de dovlecel cu sosul obtinut, adăugam șunca și alte toppinguri, după care presăram cașcaval ras peste

6

Asezăm dovlecelul pe hartie de copt intr-o tava și dăm la cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Poftă buna!

Ingrediente

 2 dovlecei
 150 ml sos de rosii
 1 tsp busuioc
 1 tsp oregano
 1 praf de sare
 1 tbsp piper macinat
 1 tsp usturoi granulat
 100 gr sunca
 100 gr cascaval
  legume la alegere

Indicații

1

Spalam si taiem dovleceii pe lungime, la o grosime de aproximativ 0,5 cm

2

Într-un bol, amestecam sosul de rosii cu sarea, piperul și restul de condimente. Daca va place mai picant, puteti adăuga si fulgi de chilli.

3

Tăiem șunca cubulețe și dăm cașcavalul pe răzătoare

4

Separat, pregătim celelalte toppinguri. Folositi ce legume vă plac. Noi de obicei adăugam ceapa rosie taiată rondele, boabe de porumb sau masline feliate.

5

Ungem feliile de dovlecel cu sosul obtinut, adăugam șunca și alte toppinguri, după care presăram cașcaval ras peste

6

Asezăm dovlecelul pe hartie de copt intr-o tava și dăm la cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Poftă buna!

“Pizza” din dovlecel