Pizza Margherita

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am primit un ghiveci frumos cu busuioc zilele trecute și m-am gândit să-l inaugurez ieri, că tot a fost seara de pizza, când am testat diferite sortimente. Am pregătit și copt fiecare pizza altfel. Le-am făcut mai mici, ca să putem mânca din toate. Fiecare a avut favorita lui.

ShareSalvează
o pizza margherita gatita dupa retetat clasica
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare14 minuteTimp total49 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 12 gr drojdie proaspătă
 150 ml apă caldă
 245 gr făină
 3 tbsp ulei de măsline
 1 tsp sare
Pentru topping:
 2 tsp sos de roșii
 ½ tsp busuioc uscat
 125 gr brânză Mozzarella (bulgăre)
 100 gr brânză Mozzarella (bloc)
 8 roșii cherry
 Busuioc proaspăt
În plus:
 30 g făină (pentru blatul de lucru)

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).

2

Se presară făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.

3

Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

Topping:
4

Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.
Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).

5

Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.

6

Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după coacere.

7

Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă.
Poftă Bună!

8

Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.

9

Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Ingrediente

Pentru aluat:
 12 gr drojdie proaspătă
 150 ml apă caldă
 245 gr făină
 3 tbsp ulei de măsline
 1 tsp sare
Pentru topping:
 2 tsp sos de roșii
 ½ tsp busuioc uscat
 125 gr brânză Mozzarella (bulgăre)
 100 gr brânză Mozzarella (bloc)
 8 roșii cherry
 Busuioc proaspăt
În plus:
 30 g făină (pentru blatul de lucru)

Indicații

Aluatul:
1

Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe frământarea, până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).

2

Se presară făină pe blatul de lucru (o mână de făină) și se frământă atât cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol (pudrat cu puțină făină) și se lasă deoparte, la dospit 25 de minute.

3

Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc. Se transferă într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

Topping:
4

Se scurge bine bulgărele de mozzarella și se rupe în bucăți, cu mâna și se presară pe pizza.
Se rade și mozzarella (din cea tip bloc).

5

Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, se presară peste brânzeturi, pentru un aspect plăcut.

6

Se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și înainte de coacere, și după coacere.

7

Se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza). De data aceasta, nu am mai introdus tavă cu apă pentru aburi, așa că blatul a ieșit crocant la exterior și pufos în interior. Am copt-o fix 14 minute, a ieșit rumenă.
Poftă Bună!

8

Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.

9

Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Pizza Margherita