O pizza delicioasă, cu porumb dulce, cârnat picant, ardei kapia și ardei verde. Dacă puteți mânca foarte picant, folosiți ardei iuți, eu m-am rezumat doar la cârnatul picant, iar ardeii sunt din cei obișnuiți. De data aceasta, am lăsat aluatul la dospit, iar pizza a ieșit înaltă și pufoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pui în cana de măsurat 200 ml apă caldă și uleiul. Adaugi drojdia în lichide, amesteci și dai deoparte.
Pui în bolul de la mixer 320 g făină, faci o gropiță, în care adaugi sarea, mirodeniile și amesteci.
Adaugi lichidele cu drojdia de mai devreme și începi să frămânți. Adaugi, la nevoie, încă 50 ml apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute (eu îmi setez cronometrul) până obții o cocă moale, netedă și lucioasă.
Transferi aluatul într-un bol și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit o oră și jumătate.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu o mână de făină, mai frămânți cât să-i dai formă, apoi întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Ungi aluatul cu sos de roșii. Adaugi jumătate din brânzeturile rase, cârnatul feliat, roșiile spălate și feliate, ardeiul roșu, porumbul dulce, fasolea roșie, ardeiul verde. La urmă, adaugi restul de brânzeturi rase.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am un semn pentru pizza), pentru 15-20 de minute.
Poftă Bună!
Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, în plus mixerul meu nu are puterea de a frământa o cocă tare, de aceea eu folosesc la frământat mai puțină făină. Abia apoi mai frământ de mână, pe masă și mai adaug făină atunci.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dizolvă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.
Ingrediente
Indicații
Pui în cana de măsurat 200 ml apă caldă și uleiul. Adaugi drojdia în lichide, amesteci și dai deoparte.
Pui în bolul de la mixer 320 g făină, faci o gropiță, în care adaugi sarea, mirodeniile și amesteci.
Adaugi lichidele cu drojdia de mai devreme și începi să frămânți. Adaugi, la nevoie, încă 50 ml apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute (eu îmi setez cronometrul) până obții o cocă moale, netedă și lucioasă.
Transferi aluatul într-un bol și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit o oră și jumătate.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu o mână de făină, mai frămânți cât să-i dai formă, apoi întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, cu orificii.
Ungi aluatul cu sos de roșii. Adaugi jumătate din brânzeturile rase, cârnatul feliat, roșiile spălate și feliate, ardeiul roșu, porumbul dulce, fasolea roșie, ardeiul verde. La urmă, adaugi restul de brânzeturi rase.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am un semn pentru pizza), pentru 15-20 de minute.
Poftă Bună!
Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, în plus mixerul meu nu are puterea de a frământa o cocă tare, de aceea eu folosesc la frământat mai puțină făină. Abia apoi mai frământ de mână, pe masă și mai adaug făină atunci.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dizolvă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.