Pizza mexicană

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

O pizza delicioasă, cu porumb dulce, cârnat picant, ardei kapia și ardei verde. Dacă puteți mânca foarte picant, folosiți ardei iuți, eu m-am rezumat doar la cârnatul picant, iar ardeii sunt din cei obișnuiți. De data aceasta, am lăsat aluatul la dospit, iar pizza a ieșit înaltă și pufoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 50 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 10 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 250 ml apă caldă
 50 ml ulei de floarea soarelui
 5 gr drojdie uscată
 320 gr făină albă
 1 tsp sare
 ½ tsp busuioc uscat
 1 tsp oregano uscat
Pentru topping:
 4 tbsp sos de roșii
 160 gr cașcaval
 100 gr brânză Mozzarella (bloc)
 60 gr roșii cherry
 86 gr cârnat picant
 60 gr porumb dulce la conservă
 80 gr fasole roșie picantă la conservă
 1 ardei gras verde
 1 ardei kapia
În plus:
 50 gr făină (pentru blatul de lucru)

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Pui în cana de măsurat 200 ml apă caldă și uleiul. Adaugi drojdia în lichide, amesteci și dai deoparte.

2

Pui în bolul de la mixer 320 g făină, faci o gropiță, în care adaugi sarea, mirodeniile și amesteci.
Adaugi lichidele cu drojdia de mai devreme și începi să frămânți. Adaugi, la nevoie, încă 50 ml apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute (eu îmi setez cronometrul) până obții o cocă moale, netedă și lucioasă.

3

Transferi aluatul într-un bol și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit o oră și jumătate.

Decorare și coacere:
4

Întinzi aluatul pe masa presărată cu o mână de făină, mai frămânți cât să-i dai formă, apoi întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

5

Ungi aluatul cu sos de roșii. Adaugi jumătate din brânzeturile rase, cârnatul feliat, roșiile spălate și feliate, ardeiul roșu, porumbul dulce, fasolea roșie, ardeiul verde. La urmă, adaugi restul de brânzeturi rase.

6

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am un semn pentru pizza), pentru 15-20 de minute.
Poftă Bună!

7

Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, în plus mixerul meu nu are puterea de a frământa o cocă tare, de aceea eu folosesc la frământat mai puțină făină. Abia apoi mai frământ de mână, pe masă și mai adaug făină atunci.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dizolvă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Ingrediente

Pentru aluat:
 250 ml apă caldă
 50 ml ulei de floarea soarelui
 5 gr drojdie uscată
 320 gr făină albă
 1 tsp sare
 ½ tsp busuioc uscat
 1 tsp oregano uscat
Pentru topping:
 4 tbsp sos de roșii
 160 gr cașcaval
 100 gr brânză Mozzarella (bloc)
 60 gr roșii cherry
 86 gr cârnat picant
 60 gr porumb dulce la conservă
 80 gr fasole roșie picantă la conservă
 1 ardei gras verde
 1 ardei kapia
În plus:
 50 gr făină (pentru blatul de lucru)

Indicații

Aluatul:
1

Pui în cana de măsurat 200 ml apă caldă și uleiul. Adaugi drojdia în lichide, amesteci și dai deoparte.

2

Pui în bolul de la mixer 320 g făină, faci o gropiță, în care adaugi sarea, mirodeniile și amesteci.
Adaugi lichidele cu drojdia de mai devreme și începi să frămânți. Adaugi, la nevoie, încă 50 ml apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute (eu îmi setez cronometrul) până obții o cocă moale, netedă și lucioasă.

3

Transferi aluatul într-un bol și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit o oră și jumătate.

Decorare și coacere:
4

Întinzi aluatul pe masa presărată cu o mână de făină, mai frămânți cât să-i dai formă, apoi întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, cu orificii.

5

Ungi aluatul cu sos de roșii. Adaugi jumătate din brânzeturile rase, cârnatul feliat, roșiile spălate și feliate, ardeiul roșu, porumbul dulce, fasolea roșie, ardeiul verde. La urmă, adaugi restul de brânzeturi rase.

6

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am un semn pentru pizza), pentru 15-20 de minute.
Poftă Bună!

7

Notă: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, în plus mixerul meu nu are puterea de a frământa o cocă tare, de aceea eu folosesc la frământat mai puțină făină. Abia apoi mai frământ de mână, pe masă și mai adaug făină atunci.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dizolvă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Pizza mexicană