Daca nu vrei sa astepti 24 de ore pentru un aluat de pizza napoletana, se poate realiza si intr-o ora, iar rezultatul este destul de similar.
Aveti nevoie de faina tip 00 pentru un rezultat cat mai perfect.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mixam toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pentru 10 minute, pana cand capata o textura destul de fina.
Lasam aluatul acoperit la dospit 35 minute.
Dupa dospire impartim aluatul in 2 parti egale, si formam 2 bile perfecte si mai lasam la dospit 15 minute.
Formam forma de pizza cu o margine mai groasa, punem ingredientele preferate peste aluat si dam la cuptorul incalzit la 230 C pentru 8-10 minute si inca 2 minute la functia de broiler (focul de sus).
Ingrediente
Indicații
Mixam toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pentru 10 minute, pana cand capata o textura destul de fina.
Lasam aluatul acoperit la dospit 35 minute.
Dupa dospire impartim aluatul in 2 parti egale, si formam 2 bile perfecte si mai lasam la dospit 15 minute.
Formam forma de pizza cu o margine mai groasa, punem ingredientele preferate peste aluat si dam la cuptorul incalzit la 230 C pentru 8-10 minute si inca 2 minute la functia de broiler (focul de sus).