fbpx

Pizza Napoletana Rapida

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Daca nu vrei sa astepti 24 de ore pentru un aluat de pizza napoletana, se poate realiza si intr-o ora, iar rezultatul este destul de similar.
Aveti nevoie de faina tip 00 pentru un rezultat cat mai perfect.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire12 minsTimp Total1 oră 12 mins

Ingrediente:

Ingrediente pentru 2 pizza
 290 g faina tip 00 (adica proteina sa fie mai mare de 11%)
 170 g apa calduta
 6 g sare
 6 g drojdie uscata
 20 g zahar

Mod de preparare:

1

Mixam toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pentru 10 minute, pana cand capata o textura destul de fina.

2

Lasam aluatul acoperit la dospit 35 minute.

3

Dupa dospire impartim aluatul in 2 parti egale, si formam 2 bile perfecte si mai lasam la dospit 15 minute.

4

Formam forma de pizza cu o margine mai groasa, punem ingredientele preferate peste aluat si dam la cuptorul incalzit la 230 C pentru 8-10 minute si inca 2 minute la functia de broiler (focul de sus).

Ingrediente

Ingrediente pentru 2 pizza
 290 g faina tip 00 (adica proteina sa fie mai mare de 11%)
 170 g apa calduta
 6 g sare
 6 g drojdie uscata
 20 g zahar

Direcții

1

Mixam toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pentru 10 minute, pana cand capata o textura destul de fina.

2

Lasam aluatul acoperit la dospit 35 minute.

3

Dupa dospire impartim aluatul in 2 parti egale, si formam 2 bile perfecte si mai lasam la dospit 15 minute.

4

Formam forma de pizza cu o margine mai groasa, punem ingredientele preferate peste aluat si dam la cuptorul incalzit la 230 C pentru 8-10 minute si inca 2 minute la functia de broiler (focul de sus).

Pizza Napoletana Rapida