fbpx

Pizza napoletană

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O pizza cu un blat subțire și margine pufoasă!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 15 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total2 ore 40 mins

Ingrediente:

 250 g făină albă
 130 ml apă
 3 ½ g drojdie uscată
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) zahăr
 1 linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) busuioc
 100 ml suc de roșii
 2 ½ linguri(ă) ulei de măsline
 125 g mozzarella
 50 g salam uscat
 1 roșie
 1 ceapă
 sare și piper după gust

Mod de preparare:

1

Amestecăm zahărul cu drojdia și 50 de ml de apă călduță în bolul mixerului și o lăsăm 10 minute să se activeze.

2

Punem restul de apă, sare, 1 lingură de ulei de măsline și făina și frământăm cu ajutorul mixerului vertical 5 minute până obținem un aluat elastic (aluatul este unul elastic și se recomandă folosirea unui mixer și să se evite adăugarea de făină suplimentară).

3

Punem aluatul într-un vas uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim și îl lăsăm la dospit 2 ore.

4

Băgăm tava de pizza în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

5

După ce s-a dospit răsturnăm aluatul pe foaia de copt înfăinată și pudrăm bine cu făină.

6

Cu ajutorul mâinilor înfăinate întindem aluatul în formă rotundă.

7

Într-un bol punem sosul de roșii, 2 linguri de ulei de măsline, busuioc, oregano, sare, piper și amestecăm.

8

Tăiem mozzarella, salamul uscat, ceapa rondele, roșia rondele, ardeiul fâșii.

9

Peste aluat punem sos de roșii, salamul uscat, roșia, ardeiul, ceapa, mozzarella și busuiocul.

10

Scoatem tava din cuptor și mutăm pizza pe tavă. Băgăm tava în cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Ingrediente

 250 g făină albă
 130 ml apă
 3 ½ g drojdie uscată
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) zahăr
 1 linguriță(e) oregano
 1 linguriță(e) busuioc
 100 ml suc de roșii
 2 ½ linguri(ă) ulei de măsline
 125 g mozzarella
 50 g salam uscat
 1 roșie
 1 ceapă
 sare și piper după gust

Direcții

1

Amestecăm zahărul cu drojdia și 50 de ml de apă călduță în bolul mixerului și o lăsăm 10 minute să se activeze.

2

Punem restul de apă, sare, 1 lingură de ulei de măsline și făina și frământăm cu ajutorul mixerului vertical 5 minute până obținem un aluat elastic (aluatul este unul elastic și se recomandă folosirea unui mixer și să se evite adăugarea de făină suplimentară).

3

Punem aluatul într-un vas uns cu puțin ulei de măsline, îl acoperim și îl lăsăm la dospit 2 ore.

4

Băgăm tava de pizza în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

5

După ce s-a dospit răsturnăm aluatul pe foaia de copt înfăinată și pudrăm bine cu făină.

6

Cu ajutorul mâinilor înfăinate întindem aluatul în formă rotundă.

7

Într-un bol punem sosul de roșii, 2 linguri de ulei de măsline, busuioc, oregano, sare, piper și amestecăm.

8

Tăiem mozzarella, salamul uscat, ceapa rondele, roșia rondele, ardeiul fâșii.

9

Peste aluat punem sos de roșii, salamul uscat, roșia, ardeiul, ceapa, mozzarella și busuiocul.

10

Scoatem tava din cuptor și mutăm pizza pe tavă. Băgăm tava în cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Pizza napoletană