Pizza pe piatra

AutorEdvin
DificultateIntermediar

O reteta de pizza rapida si foarte delicioasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 200 gr sos de rosii
 sare si piper dupa gust
 1 tsp busuioc uscat
 300 gr faina alba
 7 iaurt
 3 praf de copt
 1 tsp sare
 4 ulei de masline
 200 gr mozarella
 2 rosii
 2 oregano
 150 gr salam uscat cu nuci
 30 gr parmezan
 5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare:

1

Preincalzim cuptorul cu cele 2 pietre la 180°C. Intr-un bol mic punem sosul de rosii, sare, piper si busuiocul uscat. Amestecam.

2

Intr-un bol punem faina, praful de copt, sarea, iaurtul, uleiul de masline si amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele.

3

Impartim aluatul in jumatate.

4

Il intindem cu mainile pe masa de lucru in forma rotunda. Punem aluatul pe o foaie de copt, sa ne fie mai usor sa il punem pe piatra.

5

Pentru prima pizza folosim sosul de rosii, mozzarella, rosie, busuioc si oregano uscat (dupa gust).

6

Pentru a doua pizza: intindem aluatul in forma rotunda. Punem sosul de rosii, mozzarella, salamul uscat cu nuci, piper, oregano (dupa gust).

7

Mutam ambele aluaturi pe pietrele de copt.

8

Le bagam la cuptor pentru 15 minute.

9

Dupa cele 15 minute scoatem tava de la cuptor si asezonam cu parmezan si busuioc proaspat.

Ingrediente

 200 gr sos de rosii
 sare si piper dupa gust
 1 tsp busuioc uscat
 300 gr faina alba
 7 iaurt
 3 praf de copt
 1 tsp sare
 4 ulei de masline
 200 gr mozarella
 2 rosii
 2 oregano
 150 gr salam uscat cu nuci
 30 gr parmezan
 5 frunze busuioc proaspat

Indicații

1

Preincalzim cuptorul cu cele 2 pietre la 180°C. Intr-un bol mic punem sosul de rosii, sare, piper si busuiocul uscat. Amestecam.

2

Intr-un bol punem faina, praful de copt, sarea, iaurtul, uleiul de masline si amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele.

3

Impartim aluatul in jumatate.

4

Il intindem cu mainile pe masa de lucru in forma rotunda. Punem aluatul pe o foaie de copt, sa ne fie mai usor sa il punem pe piatra.

5

Pentru prima pizza folosim sosul de rosii, mozzarella, rosie, busuioc si oregano uscat (dupa gust).

6

Pentru a doua pizza: intindem aluatul in forma rotunda. Punem sosul de rosii, mozzarella, salamul uscat cu nuci, piper, oregano (dupa gust).

7

Mutam ambele aluaturi pe pietrele de copt.

8

Le bagam la cuptor pentru 15 minute.

9

Dupa cele 15 minute scoatem tava de la cuptor si asezonam cu parmezan si busuioc proaspat.

Pizza pe piatra