fbpx

Pizza Primavera

AutorAnaChirca
DificultateÎncepător

O rețetă de pizza ușoară pentru o masă în familie sau cu prietenii.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Aluat pizza
 20 Faină 000
 7 g Drojdie uscată
 5 Ulei de măsline
 1 linguri(ă) Busuioc uscat
 1 linguri(ă) Oregano uscat
 250 ml Apă călduță
Sos pizza
 25 g Parmezan
 2 Busuioc proaspăt tocat
 5 Ulei de masline
Pizza
 10 Felii de dovlecel
 10 Bucăți medii de brocoli
 20 Masline
 1 Ardei kapia mediu
 1 Ceapă medie
 7 Oua de prepeliță
 300 g Mozzarella

Mod de preparare:

Aluatul
1

Într-un bol se adaugă făina, drojdia, busuiocul, oregano, un praf de sare și se omogenizează bine. Peste amestec se adaugă uleiul și apa călduță. Se amestecă toate ingredientele până se formează o cocă lipicioasă apoi se frământă cu mâna timp de 10 minute. Dacă aluatul este ușor lipicios se mai adaugă puțin ulei de masline. După cele 10 minute in care aluatul a fost framantat se lasă la crescut 30 de minute acoperindu-se vasul cu un prosop sau o folie alimentară.

Sosul
2

Se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se dă pe răzătoarea mică parmezanul. Intr-un vas de dimensiuni mici se pune busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și se amestecă formandu-se un sos pesto.

Pizza
3

Se pregătesc legumele pentru pizza: dovlecelul felii, ardeiul rondele, brocoli buchețele mici, măslinele felii, ceapa cubulețe mici.

4

Se scoate aluatul din bol după cele 30 de minute in care a crescut și se întinde cu un sucitor astfel în cat să capete o formă dreptunghiulară.

5

Se așează aluatul în tavă ( are aproximativ 60/30) se întinde sosul pesto pe toată suprafața acestuia apoi se pune ceapa cubulețe, feliile de dovlecel, rondelele de ardei, buchețelele de brocoli, măslinele feliate și mozzarella tăiată felii. Se introduce la cuptorul încins în prealabil la foc mediu spre iute (cca 200 grade C) și se lasă 10 minute. După aceste 10 minute se scoate și se pun ouăle de prepeliță apoi se reintroduce în cuptor pentru încă 5 minute.

6

La finalul celor 15 minute pizza este gata, se poate scoate atunci din cuptor sau mai poate fi lăsată 5 minute cu focul stins pentru cei care o preferă mai rumenă și se servește ca atare sau cu diverse sosuri după preferință.

Ingrediente

Aluat pizza
 20 Faină 000
 7 g Drojdie uscată
 5 Ulei de măsline
 1 linguri(ă) Busuioc uscat
 1 linguri(ă) Oregano uscat
 250 ml Apă călduță
Sos pizza
 25 g Parmezan
 2 Busuioc proaspăt tocat
 5 Ulei de masline
Pizza
 10 Felii de dovlecel
 10 Bucăți medii de brocoli
 20 Masline
 1 Ardei kapia mediu
 1 Ceapă medie
 7 Oua de prepeliță
 300 g Mozzarella

Direcții

Aluatul
1

Într-un bol se adaugă făina, drojdia, busuiocul, oregano, un praf de sare și se omogenizează bine. Peste amestec se adaugă uleiul și apa călduță. Se amestecă toate ingredientele până se formează o cocă lipicioasă apoi se frământă cu mâna timp de 10 minute. Dacă aluatul este ușor lipicios se mai adaugă puțin ulei de masline. După cele 10 minute in care aluatul a fost framantat se lasă la crescut 30 de minute acoperindu-se vasul cu un prosop sau o folie alimentară.

Sosul
2

Se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se dă pe răzătoarea mică parmezanul. Intr-un vas de dimensiuni mici se pune busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și se amestecă formandu-se un sos pesto.

Pizza
3

Se pregătesc legumele pentru pizza: dovlecelul felii, ardeiul rondele, brocoli buchețele mici, măslinele felii, ceapa cubulețe mici.

4

Se scoate aluatul din bol după cele 30 de minute in care a crescut și se întinde cu un sucitor astfel în cat să capete o formă dreptunghiulară.

5

Se așează aluatul în tavă ( are aproximativ 60/30) se întinde sosul pesto pe toată suprafața acestuia apoi se pune ceapa cubulețe, feliile de dovlecel, rondelele de ardei, buchețelele de brocoli, măslinele feliate și mozzarella tăiată felii. Se introduce la cuptorul încins în prealabil la foc mediu spre iute (cca 200 grade C) și se lasă 10 minute. După aceste 10 minute se scoate și se pun ouăle de prepeliță apoi se reintroduce în cuptor pentru încă 5 minute.

6

La finalul celor 15 minute pizza este gata, se poate scoate atunci din cuptor sau mai poate fi lăsată 5 minute cu focul stins pentru cei care o preferă mai rumenă și se servește ca atare sau cu diverse sosuri după preferință.

Pizza Primavera