Pizza Primavera

AutorAnaChirca
DificultateÎncepător

O rețetă de pizza ușoară pentru o masă în familie sau cu prietenii.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Aluat pizza
 20 tbsp Faină 000
 7 gr Drojdie uscată
 5 tbsp Ulei de măsline
 1 tbsp Busuioc uscat
 1 tbsp Oregano uscat
 250 ml Apă călduță
Sos pizza
 25 gr Parmezan
 2 tbsp Busuioc proaspăt tocat
 5 tbsp Ulei de masline
Pizza
 10 Felii de dovlecel
 10 Bucăți medii de brocoli
 20 Masline
 1 Ardei kapia mediu
 1 Ceapă medie
 7 Oua de prepeliță
 300 gr Mozzarella

Mod de preparare:

Aluatul
1

Într-un bol se adaugă făina, drojdia, busuiocul, oregano, un praf de sare și se omogenizează bine. Peste amestec se adaugă uleiul și apa călduță. Se amestecă toate ingredientele până se formează o cocă lipicioasă apoi se frământă cu mâna timp de 10 minute. Dacă aluatul este ușor lipicios se mai adaugă puțin ulei de masline. După cele 10 minute in care aluatul a fost framantat se lasă la crescut 30 de minute acoperindu-se vasul cu un prosop sau o folie alimentară.

Sosul
2

Se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se dă pe răzătoarea mică parmezanul. Intr-un vas de dimensiuni mici se pune busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și se amestecă formandu-se un sos pesto.

Pizza
3

Se pregătesc legumele pentru pizza: dovlecelul felii, ardeiul rondele, brocoli buchețele mici, măslinele felii, ceapa cubulețe mici.

4

Se scoate aluatul din bol după cele 30 de minute in care a crescut și se întinde cu un sucitor astfel în cat să capete o formă dreptunghiulară.

5

Se așează aluatul în tavă ( are aproximativ 60/30) se întinde sosul pesto pe toată suprafața acestuia apoi se pune ceapa cubulețe, feliile de dovlecel, rondelele de ardei, buchețelele de brocoli, măslinele feliate și mozzarella tăiată felii. Se introduce la cuptorul încins în prealabil la foc mediu spre iute (cca 200 grade C) și se lasă 10 minute. După aceste 10 minute se scoate și se pun ouăle de prepeliță apoi se reintroduce în cuptor pentru încă 5 minute.

6

La finalul celor 15 minute pizza este gata, se poate scoate atunci din cuptor sau mai poate fi lăsată 5 minute cu focul stins pentru cei care o preferă mai rumenă și se servește ca atare sau cu diverse sosuri după preferință.

Ingrediente

Aluat pizza
 20 tbsp Faină 000
 7 gr Drojdie uscată
 5 tbsp Ulei de măsline
 1 tbsp Busuioc uscat
 1 tbsp Oregano uscat
 250 ml Apă călduță
Sos pizza
 25 gr Parmezan
 2 tbsp Busuioc proaspăt tocat
 5 tbsp Ulei de masline
Pizza
 10 Felii de dovlecel
 10 Bucăți medii de brocoli
 20 Masline
 1 Ardei kapia mediu
 1 Ceapă medie
 7 Oua de prepeliță
 300 gr Mozzarella

Indicații

Aluatul
1

Într-un bol se adaugă făina, drojdia, busuiocul, oregano, un praf de sare și se omogenizează bine. Peste amestec se adaugă uleiul și apa călduță. Se amestecă toate ingredientele până se formează o cocă lipicioasă apoi se frământă cu mâna timp de 10 minute. Dacă aluatul este ușor lipicios se mai adaugă puțin ulei de masline. După cele 10 minute in care aluatul a fost framantat se lasă la crescut 30 de minute acoperindu-se vasul cu un prosop sau o folie alimentară.

Sosul
2

Se toacă mărunt câteva frunze de busuioc și se dă pe răzătoarea mică parmezanul. Intr-un vas de dimensiuni mici se pune busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și se amestecă formandu-se un sos pesto.

Pizza
3

Se pregătesc legumele pentru pizza: dovlecelul felii, ardeiul rondele, brocoli buchețele mici, măslinele felii, ceapa cubulețe mici.

4

Se scoate aluatul din bol după cele 30 de minute in care a crescut și se întinde cu un sucitor astfel în cat să capete o formă dreptunghiulară.

5

Se așează aluatul în tavă ( are aproximativ 60/30) se întinde sosul pesto pe toată suprafața acestuia apoi se pune ceapa cubulețe, feliile de dovlecel, rondelele de ardei, buchețelele de brocoli, măslinele feliate și mozzarella tăiată felii. Se introduce la cuptorul încins în prealabil la foc mediu spre iute (cca 200 grade C) și se lasă 10 minute. După aceste 10 minute se scoate și se pun ouăle de prepeliță apoi se reintroduce în cuptor pentru încă 5 minute.

6

La finalul celor 15 minute pizza este gata, se poate scoate atunci din cuptor sau mai poate fi lăsată 5 minute cu focul stins pentru cei care o preferă mai rumenă și se servește ca atare sau cu diverse sosuri după preferință.

Pizza Primavera