O noua reteta de pizza foarte gustoasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam zaharul cu drojdia si 50 de ml de apa calduta in bolul mixerului si o lasam 10 minute sa se activeze.
Punem restul de apa, sare, 1 lingura de ulei de masline si faina si framantam cu ajutorul mixerului vertical 5 minute pana obtinem un aluat elastic (aluatul este unul elastic si se recomanda folosirea unui mixer si sa se evite adaugarea de faina suplimentara).
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei de masline, il acoperim si il lasam la dospit 2 ore.
Dupa ce s-a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si pudram bine cu faina.
Intindem aluatul putin, il impartim in doua si apoi il transferam pe doua tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul mainilor infainate intindem aluatul in forma rotunda.
Acoperim tavile cu cate un prosop de bumbac si lasam aluatul 30-35 de minute la dospit.
Taiem mozzarella, salamul uscat si cascavalul fasii.
Intr-un bol punem sosul de rosii, 2 linguri de ulei de masline, busuioc, oregano, sare, piper si amestecam.
Prima pizza: punem sos de rosii, salam uscat, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.
A doua pizza: punem sos de rosii, rosii, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.
Bagam tavile la cuptor pentru 45-50 de minute la 180°C.
Ingrediente
Indicații
Amestecam zaharul cu drojdia si 50 de ml de apa calduta in bolul mixerului si o lasam 10 minute sa se activeze.
Punem restul de apa, sare, 1 lingura de ulei de masline si faina si framantam cu ajutorul mixerului vertical 5 minute pana obtinem un aluat elastic (aluatul este unul elastic si se recomanda folosirea unui mixer si sa se evite adaugarea de faina suplimentara).
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei de masline, il acoperim si il lasam la dospit 2 ore.
Dupa ce s-a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si pudram bine cu faina.
Intindem aluatul putin, il impartim in doua si apoi il transferam pe doua tavi cu hartie de copt.
Cu ajutorul mainilor infainate intindem aluatul in forma rotunda.
Acoperim tavile cu cate un prosop de bumbac si lasam aluatul 30-35 de minute la dospit.
Taiem mozzarella, salamul uscat si cascavalul fasii.
Intr-un bol punem sosul de rosii, 2 linguri de ulei de masline, busuioc, oregano, sare, piper si amestecam.
Prima pizza: punem sos de rosii, salam uscat, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.
A doua pizza: punem sos de rosii, rosii, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.
Bagam tavile la cuptor pentru 45-50 de minute la 180°C.