Pizza siciliana

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O noua reteta de pizza foarte gustoasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 360 ml apa
 7 gr drojdie
 1 tsp zahar
 1 tsp sare
 3 tbsp ulei de masline
 125 gr branza mozarella
 120 gr salam uscat
 100 gr cascaval afumat
 2 rosii
 200 gr sos de rosii
 2 tsp busuioc
 2 tsp oregano
 sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1

Amestecam zaharul cu drojdia si 50 de ml de apa calduta in bolul mixerului si o lasam 10 minute sa se activeze.

2

Punem restul de apa, sare, 1 lingura de ulei de masline si faina si framantam cu ajutorul mixerului vertical 5 minute pana obtinem un aluat elastic (aluatul este unul elastic si se recomanda folosirea unui mixer si sa se evite adaugarea de faina suplimentara).

3

Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei de masline, il acoperim si il lasam la dospit 2 ore.

4

Dupa ce s-a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si pudram bine cu faina.

5

Intindem aluatul putin, il impartim in doua si apoi il transferam pe doua tavi cu hartie de copt.

6

Cu ajutorul mainilor infainate intindem aluatul in forma rotunda.

7

Acoperim tavile cu cate un prosop de bumbac si lasam aluatul 30-35 de minute la dospit.

8

Taiem mozzarella, salamul uscat si cascavalul fasii.

9

Intr-un bol punem sosul de rosii, 2 linguri de ulei de masline, busuioc, oregano, sare, piper si amestecam.

10

Prima pizza: punem sos de rosii, salam uscat, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.

11

A doua pizza: punem sos de rosii, rosii, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.

12

Bagam tavile la cuptor pentru 45-50 de minute la 180°C.

Ingrediente

 500 gr faina
 360 ml apa
 7 gr drojdie
 1 tsp zahar
 1 tsp sare
 3 tbsp ulei de masline
 125 gr branza mozarella
 120 gr salam uscat
 100 gr cascaval afumat
 2 rosii
 200 gr sos de rosii
 2 tsp busuioc
 2 tsp oregano
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Amestecam zaharul cu drojdia si 50 de ml de apa calduta in bolul mixerului si o lasam 10 minute sa se activeze.

2

Punem restul de apa, sare, 1 lingura de ulei de masline si faina si framantam cu ajutorul mixerului vertical 5 minute pana obtinem un aluat elastic (aluatul este unul elastic si se recomanda folosirea unui mixer si sa se evite adaugarea de faina suplimentara).

3

Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei de masline, il acoperim si il lasam la dospit 2 ore.

4

Dupa ce s-a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si pudram bine cu faina.

5

Intindem aluatul putin, il impartim in doua si apoi il transferam pe doua tavi cu hartie de copt.

6

Cu ajutorul mainilor infainate intindem aluatul in forma rotunda.

7

Acoperim tavile cu cate un prosop de bumbac si lasam aluatul 30-35 de minute la dospit.

8

Taiem mozzarella, salamul uscat si cascavalul fasii.

9

Intr-un bol punem sosul de rosii, 2 linguri de ulei de masline, busuioc, oregano, sare, piper si amestecam.

10

Prima pizza: punem sos de rosii, salam uscat, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.

11

A doua pizza: punem sos de rosii, rosii, mozzarella, cascaval afumat, oregano, busuioc.

12

Bagam tavile la cuptor pentru 45-50 de minute la 180°C.

Note

Pizza siciliana