fbpx

Pizza super rapida

AutorGeorgiana
DificultateÎncepător

O varianta de pizza rapida si foarte fresh.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Pentru blat (1 pizza de o persoana) :
 150 g faina
 100 ml apa calduta
 1 linguriță(e) drojdie uscata
 1 praf de sare
Pentru topping :
 60 ml sos pesto (e bun si cel gata preparat)
 50 g mozzarella
 45 rosii cherry
 3 felii de prosciutto
 2 ciuperci
 4 frunze de busuioc proaspat
 cateva felii de ardei jalapenos (optional)

Mod de preparare:

1

Incingem cuptorul la 220˚C cu ventilatie si caldura de jos si sus.
Punem faina si sarea intr un bol. Formam o gropita in mijlocul ei, adaugam apa calduta si drojdia.

2

Framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Mai putem adauga o lingura de faina daca este nevoie, dar nu mai mult. Lasam sa se odihneasca aluatul pana pregatim ingredientele pentru topping.

3

Feliem ciupercile, rosiile cherry si ardeiul jalapenos daca il adaugam. Daca aveti la indemana, in loc de ciuperci puteti folosi anghinare in ulei de masline. O gasiti in toate supermarketurile la sectiunea cu muraturi.

4

Intindem aluatul cu mana (niciodata cu facaletul) si ii dam o forma rotunda de aproximativ 20 de cm. Nu trebuie sa fie perfect rotund. Cu cat arata mai rustic cu atat e mai gustoasa pizza. 😊

5

Transferam aluatul intr-o tava cu foaie de copt. Adaugam peste aluat sosul pesto si toate ingredientele pentru topping, mai putin busuiocul.

6

Bagam pizza la cuptorul incins pentru 8-10 minute, depinde cat de incins este cuptorul si cat de crocanta vrem sa iasa pizza.

7

Eu o prefer mai crocanta si o las chiar si 12 minute. In ultimele 2 minute o las doar cu caldura de sus pornita.

8

Dupa ce a trecut timpul de coacere, scoatem pizza din cuptor, presaram busuiocul proaspat si o putem servi imediat.

9

Nici nu are nevoie de un sos peste. Poate doar putin ulei de masline extravirgin.

10

Daca va ramane o felie extra (desi nu cred) va fi buna si rece, va asigur. 😊

Ingrediente

Pentru blat (1 pizza de o persoana) :
 150 g faina
 100 ml apa calduta
 1 linguriță(e) drojdie uscata
 1 praf de sare
Pentru topping :
 60 ml sos pesto (e bun si cel gata preparat)
 50 g mozzarella
 45 rosii cherry
 3 felii de prosciutto
 2 ciuperci
 4 frunze de busuioc proaspat
 cateva felii de ardei jalapenos (optional)

Direcții

1

Incingem cuptorul la 220˚C cu ventilatie si caldura de jos si sus.
Punem faina si sarea intr un bol. Formam o gropita in mijlocul ei, adaugam apa calduta si drojdia.

2

Framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Mai putem adauga o lingura de faina daca este nevoie, dar nu mai mult. Lasam sa se odihneasca aluatul pana pregatim ingredientele pentru topping.

3

Feliem ciupercile, rosiile cherry si ardeiul jalapenos daca il adaugam. Daca aveti la indemana, in loc de ciuperci puteti folosi anghinare in ulei de masline. O gasiti in toate supermarketurile la sectiunea cu muraturi.

4

Intindem aluatul cu mana (niciodata cu facaletul) si ii dam o forma rotunda de aproximativ 20 de cm. Nu trebuie sa fie perfect rotund. Cu cat arata mai rustic cu atat e mai gustoasa pizza. 😊

5

Transferam aluatul intr-o tava cu foaie de copt. Adaugam peste aluat sosul pesto si toate ingredientele pentru topping, mai putin busuiocul.

6

Bagam pizza la cuptorul incins pentru 8-10 minute, depinde cat de incins este cuptorul si cat de crocanta vrem sa iasa pizza.

7

Eu o prefer mai crocanta si o las chiar si 12 minute. In ultimele 2 minute o las doar cu caldura de sus pornita.

8

Dupa ce a trecut timpul de coacere, scoatem pizza din cuptor, presaram busuiocul proaspat si o putem servi imediat.

9

Nici nu are nevoie de un sos peste. Poate doar putin ulei de masline extravirgin.

10

Daca va ramane o felie extra (desi nu cred) va fi buna si rece, va asigur. 😊

Pizza super rapida