fbpx

Pizza vegetariană

AvatarAutorVlad
DificultateÎncepător

Pizza de casa, o rețetă simplă și rapidă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 250 g Faina alba de grau
 Sare
 1 linguriță(e) Zahar
 12 g Drojdie proaspătă
 2 Ulei
 150 ml Apa la temperatura camerei
 200 g Mozzarella
 100 g Sos de rosii
 Busuioc
 Roșii uscate sau proaspete

Mod de preparare:

1

Drojdia se dizolva împreună cu zaharul în apa.

2

Sarea și faina cernuta se pun într un vas încăpător în care se va frământa aluatul.

3

În vasul cu faina se face o gaura în care se adaugă apa cu drojdia.

4

Se frământa aluatul amestecând faina cu lichidul și uleiul.

5

Aluatul obținut e moale dar nu se lipește.

6

Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit pana își dublează volumul. Aproximativ 30-40min.

7

Apoi întindem aluatul și îl punem în tava.

8

Peste aluat se pune pasta de roșii concentrata, mozzarella, roșiile și se da la cuptor pana brânză se topește și blatul este rumen, aproximativ 20 min la 180 grade celsius.

9

Când se scote din cuptor se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

Pofta bună!

Ingrediente

 250 g Faina alba de grau
 Sare
 1 linguriță(e) Zahar
 12 g Drojdie proaspătă
 2 Ulei
 150 ml Apa la temperatura camerei
 200 g Mozzarella
 100 g Sos de rosii
 Busuioc
 Roșii uscate sau proaspete

Direcții

1

Drojdia se dizolva împreună cu zaharul în apa.

2

Sarea și faina cernuta se pun într un vas încăpător în care se va frământa aluatul.

3

În vasul cu faina se face o gaura în care se adaugă apa cu drojdia.

4

Se frământa aluatul amestecând faina cu lichidul și uleiul.

5

Aluatul obținut e moale dar nu se lipește.

6

Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit pana își dublează volumul. Aproximativ 30-40min.

7

Apoi întindem aluatul și îl punem în tava.

8

Peste aluat se pune pasta de roșii concentrata, mozzarella, roșiile și se da la cuptor pana brânză se topește și blatul este rumen, aproximativ 20 min la 180 grade celsius.

9

Când se scote din cuptor se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

Pofta bună!

Pizza vegetariană