Pizza de casa, o rețetă simplă și rapidă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva împreună cu zaharul în apa.
Sarea și faina cernuta se pun într un vas încăpător în care se va frământa aluatul.
În vasul cu faina se face o gaura în care se adaugă apa cu drojdia.
Se frământa aluatul amestecând faina cu lichidul și uleiul.
Aluatul obținut e moale dar nu se lipește.
Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit pana își dublează volumul. Aproximativ 30-40min.
Apoi întindem aluatul și îl punem în tava.
Peste aluat se pune pasta de roșii concentrata, mozzarella, roșiile și se da la cuptor pana brânză se topește și blatul este rumen, aproximativ 20 min la 180 grade celsius.
Când se scote din cuptor se ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Pofta bună!
Ingrediente
Indicații
Drojdia se dizolva împreună cu zaharul în apa.
Sarea și faina cernuta se pun într un vas încăpător în care se va frământa aluatul.
În vasul cu faina se face o gaura în care se adaugă apa cu drojdia.
Se frământa aluatul amestecând faina cu lichidul și uleiul.
Aluatul obținut e moale dar nu se lipește.
Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit pana își dublează volumul. Aproximativ 30-40min.
Apoi întindem aluatul și îl punem în tava.
Peste aluat se pune pasta de roșii concentrata, mozzarella, roșiile și se da la cuptor pana brânză se topește și blatul este rumen, aproximativ 20 min la 180 grade celsius.
Când se scote din cuptor se ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Pofta bună!