fbpx

Pizzetti sau pizza rulată

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateIntermediar

Pizzetti sau pizza rulată, o rețetă cu care nu veți da greș la zilele de naștere sau ocaziile speciale când aveți musafiri. Vă garantez că vor fi preferatele invitaților, prietenii mei le adoră. Totodată, din punctul meu de vedere sunt mai gustoase decât pizza și partea bună, nu veți mânca o pizza întreagă, ci doar 2-3 pizzetti și veți fi sătui.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Aluat
 300 g făină
 3 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) zahăr
 1 plic drojdie uscată
 un praf de sare
Umplutură
 150 g sos de roșii
 1 linguri(ă) verdețuri italiene
 500 g salam
 500 g cașcaval sau mozzarella
 orice alt topping îți dorești (măsline, porumb, ciuperci etc)

Mod de preparare:

1

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul, iar apoi diluează drojdia uscată în puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Amestecă bine ingredientele și frământă (dacă mai trebuie apă, adaugă până rezultă un aluat elastic). Unge un bol cu ulei de măsline și pune aluatul de pizzetti să dospească, acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

2

După ce a crescut aluatul, întinde-l în formă dreptunghiulară, pune sos de roșii deasupra și presară ierburi italiene.

3

Taie salamul felii și apoi taie feliile în jumătate. Așează jumătățile de salam pe aluat, formând rânduri pe latura mai îngustă.

4

Următorul pas este important: cu ajutorul unui feliator de pizza, taie aluatul fâșii, astfel încât fiecare fâșie să conțină un rând de salam. Abia după ce ai tăiat aluatul, presară cașcaval ras peste aluat (dacă presari înainte, se va tăia greu aluatul din cauza cașcavalului).

5

Rulează fiecare fâșie de aluat până rezultă o formă ca și cochilia unui melc. Așează fiecare rolă de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și dă la cuptor, la 180 °C, până se rumenesc și au o culoare aurie. Poftă bună!

Ingrediente

Aluat
 300 g făină
 3 linguri(ă) ulei de măsline
 1 linguriță(e) zahăr
 1 plic drojdie uscată
 un praf de sare
Umplutură
 150 g sos de roșii
 1 linguri(ă) verdețuri italiene
 500 g salam
 500 g cașcaval sau mozzarella
 orice alt topping îți dorești (măsline, porumb, ciuperci etc)

Direcții

1

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul, iar apoi diluează drojdia uscată în puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Amestecă bine ingredientele și frământă (dacă mai trebuie apă, adaugă până rezultă un aluat elastic). Unge un bol cu ulei de măsline și pune aluatul de pizzetti să dospească, acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

2

După ce a crescut aluatul, întinde-l în formă dreptunghiulară, pune sos de roșii deasupra și presară ierburi italiene.

3

Taie salamul felii și apoi taie feliile în jumătate. Așează jumătățile de salam pe aluat, formând rânduri pe latura mai îngustă.

4

Următorul pas este important: cu ajutorul unui feliator de pizza, taie aluatul fâșii, astfel încât fiecare fâșie să conțină un rând de salam. Abia după ce ai tăiat aluatul, presară cașcaval ras peste aluat (dacă presari înainte, se va tăia greu aluatul din cauza cașcavalului).

5

Rulează fiecare fâșie de aluat până rezultă o formă ca și cochilia unui melc. Așează fiecare rolă de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și dă la cuptor, la 180 °C, până se rumenesc și au o culoare aurie. Poftă bună!

Pizzetti sau pizza rulată