Pentru această plăcintă, puteți schimba umplutura, dacă vreți, însă noi am profitat de spanacul proaspăt pe care încă îl mai avem și am realizat aproximativ aceeași umplutură pe care am folosit-o la empanadas.
Aluatul este cel utilizat la steluțele umplute, însă de data aceasta am ales să-i dau o formă nouă, pe care demult îmi doream să o încerc.
Dacă vă este mai ușor, puteți opta pentru o altă formă, însă vă asigur că această "impletitură" se realizează foarte simplu și este de mare efect, după cum puteți observa în fotografii.
Eu am fost tare încântată de rezultat, iar băieții au fost fermecați de îndată ce am scos plăcintele din cuptor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am adăugat într-un bol făina cernută, praful de copt și verdețurile de Provence și le-am omogenizat cu ajutorul unui tel.
Am făcut o adâncitură în mijloc, unde am pus oul, uleiul și iaurtul grecesc.
Am omogenizat cu ajutorul unei furculițe, apoi am frământat cu ajutorul mâinilor 2-3 minute.
Am lăsat aluatul la odihnit, timp în care am pregătit umplutura.
Am călit în apă și ulei, spanacul și firele de ceapă și usturoi, tocate mărunt și am lăsat pe foc până s-a evaporat tot lichidul.
Am fărâmițat brânza, am adăugat peste ea smântâna și amestecul cu spanac, răcit rapid în chiuveta cu apă rece.
Am omogenizat compoziția și am adăugat și o lingură rasă de griș.
Am împărțit aluatul în 4 bucăți pe care le-am întins pe blatul înfăinat în 4 foi dreptunghiulare.
Am pus umplutură doar pe mijloc, am crestat lateralele, am "împletit" plăcintele și am sigilat capetele cu ajutorul degetelor.
Am pus plăcintele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am uns cu ou bătut.
Deasupra unora dintre ele am presărat și semințe de susan.
Plăcintele se coc 15-20 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
La mine a durat doar 15 minute coacerea, căci am copt pâine în prealabil și cuptorul era foarte încins.
Urmăriți coacerea, plăcintele sunt gata când devin aurii la suprafață.
După răcirea completă, se pot depozita în pungi cu zip la congelator, în caz că faceți porții mai multe.
În acest fel se păstrează foarte bine o perioadă mai lungă și puteți scoate la nevoie.
Se pot servi la micul dejun, alături de un derivat lactat sau diverse legume, dar sunt și o variantă perfectă pentru un prânz la pachet.
Ingrediente
Indicații
Am adăugat într-un bol făina cernută, praful de copt și verdețurile de Provence și le-am omogenizat cu ajutorul unui tel.
Am făcut o adâncitură în mijloc, unde am pus oul, uleiul și iaurtul grecesc.
Am omogenizat cu ajutorul unei furculițe, apoi am frământat cu ajutorul mâinilor 2-3 minute.
Am lăsat aluatul la odihnit, timp în care am pregătit umplutura.
Am călit în apă și ulei, spanacul și firele de ceapă și usturoi, tocate mărunt și am lăsat pe foc până s-a evaporat tot lichidul.
Am fărâmițat brânza, am adăugat peste ea smântâna și amestecul cu spanac, răcit rapid în chiuveta cu apă rece.
Am omogenizat compoziția și am adăugat și o lingură rasă de griș.
Am împărțit aluatul în 4 bucăți pe care le-am întins pe blatul înfăinat în 4 foi dreptunghiulare.
Am pus umplutură doar pe mijloc, am crestat lateralele, am "împletit" plăcintele și am sigilat capetele cu ajutorul degetelor.
Am pus plăcintele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am uns cu ou bătut.
Deasupra unora dintre ele am presărat și semințe de susan.
Plăcintele se coc 15-20 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
La mine a durat doar 15 minute coacerea, căci am copt pâine în prealabil și cuptorul era foarte încins.
Urmăriți coacerea, plăcintele sunt gata când devin aurii la suprafață.
După răcirea completă, se pot depozita în pungi cu zip la congelator, în caz că faceți porții mai multe.
În acest fel se păstrează foarte bine o perioadă mai lungă și puteți scoate la nevoie.
Se pot servi la micul dejun, alături de un derivat lactat sau diverse legume, dar sunt și o variantă perfectă pentru un prânz la pachet.