Plăcintă cu bacon și ouă

AutorKristina
DificultateIntermediar

O plăcintă simplă și foarte gustoasă ... Poate fi servită ca aperitiv, gustare sau de ce nu, dimineața la micul dejun.

ShareSave
Randamente17 porțiiTimp de pregătire1 oră 10 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1,25 kg aluat de foietaj
 puțină făină, pentru presărat pe suprafața de lucru
 1 ou, bătut
 1 tbsp semințe de susan
Pentru umplutură :
 1 tbsp ulei de floarea-soarelui
 12 felii groase de bacon afumat, tăiate în cubulețe
 4 cepe, tăiate în cubulețe
 ½ tsp de măciș ( coajă de nucșoară ) măcinat
 2 borcane a câte 300 g de ardei întregi copți, în saramură
 1 legătură mare de pătrunjel, tocată fin
 10 ouă mari, cât mai proaspete

Mod de preparare:

1

Pentru a prepara umplutura, încinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă. Adaugă baconul, dă focul mic și prăjește-l încet pentru a topi o parte din grăsime, apoi dă din nou focul mai mare pentru a-l rumeni puțin. Folosind o spumieră, scoate-l pe o farfurie. Adaugă în tigaie cepele și măcișul și călește-le ușor în grăsimea lăsată de bacon, până se înmoaie, apoi pune tigaia deoparte, să se răcească.

2

Tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu dimensiunile de 20x30 cm, apoi adaugă 3 fâșii de aluat, lungi și groase, de-a latul tăvii - trebuie să fie suficient de lungi pentru a depăși marginile și a te ajuta astfel să ridici plăcinta la final. Pe o suprafață pe care ai presărat anterior făină, întinde 750 g de aluat până capătă dimensiuni suficiente pentru a acoperi în întregime fundul și marginile tăvii. Așază-l în tavă.

3

Încinge cuptorul la 200˚C. Împrăștie cepele pe baza de aluat pentru plăcintă. Deschide fiecare ardei ca pe o carte, îndepărtează semințele, dacă există, apoi întinde-i peste cepe. Presară baconul, urmat de pătrunjel. Sparge deasupra ouăle, la distanță egală unul de celălalt, și asezonează.

4

Întinde restul de aluat ca strat superior, înțeapă-l în câteva locuri și apasă marginile pentru a sigila plăcinta. Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu oul bătut. Presară semințele de susan. Dă tava la cuptor 30-40 de minute, până când plăcinta devine crocantă și aurie. Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi ține-o la frigider cel mult o zi. Înainte de a o servi, readu-o la temperatura camerei.

5

Iubesc aroma savuroasă pe care o dă mâncării. În cazul în care nu știți ce gust are, gândiți-vă la o plăcintă de porc bună, condimentele constau, de obicei, în măciș, sare și piper.

Ingrediente

 1,25 kg aluat de foietaj
 puțină făină, pentru presărat pe suprafața de lucru
 1 ou, bătut
 1 tbsp semințe de susan
Pentru umplutură :
 1 tbsp ulei de floarea-soarelui
 12 felii groase de bacon afumat, tăiate în cubulețe
 4 cepe, tăiate în cubulețe
 ½ tsp de măciș ( coajă de nucșoară ) măcinat
 2 borcane a câte 300 g de ardei întregi copți, în saramură
 1 legătură mare de pătrunjel, tocată fin
 10 ouă mari, cât mai proaspete

Indicații

1

Pentru a prepara umplutura, încinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă. Adaugă baconul, dă focul mic și prăjește-l încet pentru a topi o parte din grăsime, apoi dă din nou focul mai mare pentru a-l rumeni puțin. Folosind o spumieră, scoate-l pe o farfurie. Adaugă în tigaie cepele și măcișul și călește-le ușor în grăsimea lăsată de bacon, până se înmoaie, apoi pune tigaia deoparte, să se răcească.

2

Tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu dimensiunile de 20x30 cm, apoi adaugă 3 fâșii de aluat, lungi și groase, de-a latul tăvii - trebuie să fie suficient de lungi pentru a depăși marginile și a te ajuta astfel să ridici plăcinta la final. Pe o suprafață pe care ai presărat anterior făină, întinde 750 g de aluat până capătă dimensiuni suficiente pentru a acoperi în întregime fundul și marginile tăvii. Așază-l în tavă.

3

Încinge cuptorul la 200˚C. Împrăștie cepele pe baza de aluat pentru plăcintă. Deschide fiecare ardei ca pe o carte, îndepărtează semințele, dacă există, apoi întinde-i peste cepe. Presară baconul, urmat de pătrunjel. Sparge deasupra ouăle, la distanță egală unul de celălalt, și asezonează.

4

Întinde restul de aluat ca strat superior, înțeapă-l în câteva locuri și apasă marginile pentru a sigila plăcinta. Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu oul bătut. Presară semințele de susan. Dă tava la cuptor 30-40 de minute, până când plăcinta devine crocantă și aurie. Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi ține-o la frigider cel mult o zi. Înainte de a o servi, readu-o la temperatura camerei.

5

Iubesc aroma savuroasă pe care o dă mâncării. În cazul în care nu știți ce gust are, gândiți-vă la o plăcintă de porc bună, condimentele constau, de obicei, în măciș, sare și piper.

Plăcintă cu bacon și ouă