fbpx

Placinta cu branza

AvatarAutorAbratosin
DificultateÎncepător

Este una dintre retetele copilariei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 700 g branza proaspata de vaci
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 ½ mg zahar (sau dupa gust)
 5 oua
 1 baton de foietaj
 ½ mg ulei
 1 galbenus
 stafide

Mod de preparare:

1

Inainte de a amesteca ingredientele trebuie sa avem grija ca branza sa nu aibe zar, de accea trebuie scurs zarul bine (celor care nu le plac branza proaspata de vaci poate fi inlocuita cu branza ricotta).

2

Intr-un bol mai mare puneti branza proaspata adaugati ouale, zaharul vanilinat, zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine toata compozitia apoi adaugati praful de sare si stafidele (dupa preferinta).

3

Inainte sa asezati placinta in tava incingeti cuptorul la 180⁰C.

4

Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt apoi primele 4 foi de foietaj unse cu ulei, puneti amestecul de branza, apoi iar alte 4 foi unse cu ulei si compozitie pana terminati compozitia si foietajul.

5

Dupa ce ati terminat aceasta etapa ungeti cu ulei si galbenus de ou si taiati placinta dupa preferinte.

6

Bagati in cuptorul incins timp de 50 minute.
Inainte sa opriti cuptorul controlati placinta in mijloc cu o scobitoare pentru a vedea daca este bine coapta.

Ingrediente

 700 g branza proaspata de vaci
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 ½ mg zahar (sau dupa gust)
 5 oua
 1 baton de foietaj
 ½ mg ulei
 1 galbenus
 stafide

Direcții

1

Inainte de a amesteca ingredientele trebuie sa avem grija ca branza sa nu aibe zar, de accea trebuie scurs zarul bine (celor care nu le plac branza proaspata de vaci poate fi inlocuita cu branza ricotta).

2

Intr-un bol mai mare puneti branza proaspata adaugati ouale, zaharul vanilinat, zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine toata compozitia apoi adaugati praful de sare si stafidele (dupa preferinta).

3

Inainte sa asezati placinta in tava incingeti cuptorul la 180⁰C.

4

Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt apoi primele 4 foi de foietaj unse cu ulei, puneti amestecul de branza, apoi iar alte 4 foi unse cu ulei si compozitie pana terminati compozitia si foietajul.

5

Dupa ce ati terminat aceasta etapa ungeti cu ulei si galbenus de ou si taiati placinta dupa preferinte.

6

Bagati in cuptorul incins timp de 50 minute.
Inainte sa opriti cuptorul controlati placinta in mijloc cu o scobitoare pentru a vedea daca este bine coapta.

Placinta cu branza