Placinta cu branza

AutorAbratosin
DificultateÎncepător

Este una dintre retetele copilariei.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 700 gr branza proaspata de vaci
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 tsp esenta de vanilie
 ½ tsp sare
 ½ mg zahar (sau dupa gust)
 5 oua
 1 baton de foietaj
 ½ mg ulei
 1 galbenus
 stafide

Mod de preparare:

1

Inainte de a amesteca ingredientele trebuie sa avem grija ca branza sa nu aibe zar, de accea trebuie scurs zarul bine (celor care nu le plac branza proaspata de vaci poate fi inlocuita cu branza ricotta).

2

Intr-un bol mai mare puneti branza proaspata adaugati ouale, zaharul vanilinat, zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine toata compozitia apoi adaugati praful de sare si stafidele (dupa preferinta).

3

Inainte sa asezati placinta in tava incingeti cuptorul la 180⁰C.

4

Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt apoi primele 4 foi de foietaj unse cu ulei, puneti amestecul de branza, apoi iar alte 4 foi unse cu ulei si compozitie pana terminati compozitia si foietajul.

5

Dupa ce ati terminat aceasta etapa ungeti cu ulei si galbenus de ou si taiati placinta dupa preferinte.

6

Bagati in cuptorul incins timp de 50 minute.
Inainte sa opriti cuptorul controlati placinta in mijloc cu o scobitoare pentru a vedea daca este bine coapta.

Ingrediente

 700 gr branza proaspata de vaci
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 tsp esenta de vanilie
 ½ tsp sare
 ½ mg zahar (sau dupa gust)
 5 oua
 1 baton de foietaj
 ½ mg ulei
 1 galbenus
 stafide

Indicații

1

Inainte de a amesteca ingredientele trebuie sa avem grija ca branza sa nu aibe zar, de accea trebuie scurs zarul bine (celor care nu le plac branza proaspata de vaci poate fi inlocuita cu branza ricotta).

2

Intr-un bol mai mare puneti branza proaspata adaugati ouale, zaharul vanilinat, zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine toata compozitia apoi adaugati praful de sare si stafidele (dupa preferinta).

3

Inainte sa asezati placinta in tava incingeti cuptorul la 180⁰C.

4

Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt apoi primele 4 foi de foietaj unse cu ulei, puneti amestecul de branza, apoi iar alte 4 foi unse cu ulei si compozitie pana terminati compozitia si foietajul.

5

Dupa ce ati terminat aceasta etapa ungeti cu ulei si galbenus de ou si taiati placinta dupa preferinte.

6

Bagati in cuptorul incins timp de 50 minute.
Inainte sa opriti cuptorul controlati placinta in mijloc cu o scobitoare pentru a vedea daca este bine coapta.

Placinta cu branza