Placinta cu carne de vita si cartof dulce

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Daca sunteti fani musaca, o sa iubiti aceasta reteta! Noi am ales sa folosim cartof dulce dar se pot folosi si cartofi normali.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 35 minute

Ingrediente:

Pentru umplutura de carne
 750 gr carne de vita tocata
 500 gr mix de legume congelate (mexican)
 150 ml apa
 1 tbsp ulei
 1 tsp usturoi pudra
 1 tsp boia dulce afumata
 1 tsp sare
 4 tbsp pasta de tomate
 2 tbsp faina
Pentru piureul de cartof
 1,40 kg cartof dulce
 2 tbsp sare
 150 ml lapte
 4 tbsp unt
 1 galbenus de ou

Mod de preparare:

1

Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.

2

Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.

3

Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.

4

Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.

5

Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.

Ingrediente

Pentru umplutura de carne
 750 gr carne de vita tocata
 500 gr mix de legume congelate (mexican)
 150 ml apa
 1 tbsp ulei
 1 tsp usturoi pudra
 1 tsp boia dulce afumata
 1 tsp sare
 4 tbsp pasta de tomate
 2 tbsp faina
Pentru piureul de cartof
 1,40 kg cartof dulce
 2 tbsp sare
 150 ml lapte
 4 tbsp unt
 1 galbenus de ou

Indicații

1

Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.

2

Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.

3

Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.

4

Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.

5

Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.

Placinta cu carne de vita si cartof dulce