fbpx

Placinta cu carne de vita si cartof dulce

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Daca sunteti fani musaca, o sa iubiti aceasta reteta! Noi am ales sa folosim cartof dulce dar se pot folosi si cartofi normali.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 15 minsTimp Total1 oră 35 mins

Ingrediente:

Pentru umplutura de carne
 750 g carne de vita tocata
 500 g mix de legume congelate (mexican)
 150 ml apa
 1 linguri(ă) ulei
 1 linguriță(e) usturoi pudra
 1 linguriță(e) boia dulce afumata
 1 linguriță(e) sare
 4 linguri(ă) pasta de tomate
 2 linguri(ă) faina
Pentru piureul de cartof
 1,40 kg cartof dulce
 2 linguri(ă) sare
 150 ml lapte
 4 linguri(ă) unt
 1 galbenus de ou

Mod de preparare:

1

Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.

2

Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.

3

Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.

4

Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.

5

Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.

Ingrediente

Pentru umplutura de carne
 750 g carne de vita tocata
 500 g mix de legume congelate (mexican)
 150 ml apa
 1 linguri(ă) ulei
 1 linguriță(e) usturoi pudra
 1 linguriță(e) boia dulce afumata
 1 linguriță(e) sare
 4 linguri(ă) pasta de tomate
 2 linguri(ă) faina
Pentru piureul de cartof
 1,40 kg cartof dulce
 2 linguri(ă) sare
 150 ml lapte
 4 linguri(ă) unt
 1 galbenus de ou

Direcții

1

Incepem prin a pregati cartofii pentru piure. Noi am ales sa coacem cartofii in loc sa ii fierbem. Preincalzim cuptorul la 200 C. Pentru o coacere uniforma am ales sa intepam cartofii inainte de a-i baga in cuptor. I-am copt pentru 45 de minute.

2

Intre timp pregatim si umplutura pentru placinta. Am incalzit uleiul intr-o tigaie si am adaugat carnea tocata. Am amestecat-o pentru a desprinde carnea si am lasat-o sa se gateasca pentru 10 minute.

3

Dupa care am adaugat legumele congelate, apa, sosul de rosii si condimentele. Am continuat sa amestecam si l-am mai gatit pentru 5 minute. Dupa care am luat tigaia de pe foc.

4

Pentru pregatirea piureului, am decojit cartofii si i-am pus intr-un blender (puteti folosi si o presa pentru cartofi). Am adaugat apoi si laptele, sarea, galbenusul si untul si am lasat blenderul sa isi faca treaba. Cand devine cremos oprim blenderul. Pentru ca am folosit cartof dulce, noi am adaugat si cateva frunze de salvie tocata marunt in piure.

5

Pentru a asambla placinta, am adaugat intr-un vas potrivit pentru cuptor umplutura de carne si apoi am adaugat piureul de cartof. Am lasat la cuptor pentru 30 de minute la 180 C.
Este foarte buna atat abia scoasa din cuptor dar si dupa 2-3 zile reincalzita.

Placinta cu carne de vita si cartof dulce