fbpx

Plăcintă cu iaurt

AutorChefmihai
DificultateÎncepător

O idee buna de consumare a iaurtului.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 1 kg Iaurt
 1 Pachet foi placinta
 10 Oua
 300 g Zahar
 2 Plicuri zahar vanilat
 80 g Amidon
 50 g Unt topit
 1 Praf de sare

Mod de preparare:

1

Într-un castron încăpător se adaugă iaurtul scurs de zeama și ouăle. Se amesteca cu mixerul.

2

Se adaugă treptat zaharul, sarea și zaharul vanilat și se mixează câteva minute.

3

Se cerne amidonul și se amesteca bine.

4

Într-o tava unsa cu unt topit se așează o foaie de plăcintă. Aceasta se unge cu unt și se așează încă o foaie. Se repeta operațiunea pana când avem 4 foi de plăcintă unse cu unt.

5

Se toarnă compoziția peste foile așezate in tava.

6

Se adaugă câte o foaie de plăcintă unsa cu unt pana ajungem la 4 foi.

7

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C și se lasă la copt pana se rumenește, cam o ora.

Ingrediente

 1 kg Iaurt
 1 Pachet foi placinta
 10 Oua
 300 g Zahar
 2 Plicuri zahar vanilat
 80 g Amidon
 50 g Unt topit
 1 Praf de sare

Direcții

1

Într-un castron încăpător se adaugă iaurtul scurs de zeama și ouăle. Se amesteca cu mixerul.

2

Se adaugă treptat zaharul, sarea și zaharul vanilat și se mixează câteva minute.

3

Se cerne amidonul și se amesteca bine.

4

Într-o tava unsa cu unt topit se așează o foaie de plăcintă. Aceasta se unge cu unt și se așează încă o foaie. Se repeta operațiunea pana când avem 4 foi de plăcintă unse cu unt.

5

Se toarnă compoziția peste foile așezate in tava.

6

Se adaugă câte o foaie de plăcintă unsa cu unt pana ajungem la 4 foi.

7

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C și se lasă la copt pana se rumenește, cam o ora.

Plăcintă cu iaurt