Aceasta placinta cu mere este delicioasa si usor de facut. Arata-ti partea creativa decorand-o cum vrei si surprinde-ti prietenii cu ceva bun.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie untul (rece, de la frigider) cuburi si amesteca intr-un vas cu faina, sarea si zaharul faramitand intre degete pana cand aluatul incepe sa prinda forma. Atentie la a nu topi untul (mainile reci si viteza sunt esentiale).
Adauga apa treptat si incepe sa framanti pana cand aluatul incepe sa se lege (ne intereseaza ca aluatul sa nu fie moale).
Pudreaza suprafata de lucru cu faina, scoate aluatul din vas si modeleaza-l intr-o bila, trage in folie si lasa-l la frigider o ora.
Topeste untul la foc mic si adauga faina treptat, amestecand continuu. Gateste faina pana devine aurie spre maro.
Adauga apa treptat, amestecand continuu la foc mic.
Adauga zaharul si scortisoara, amestecand continuu pana cand zaharul este complet dizolvat.
Taie merele in 8 si amesteca-le cu sosul obtinut si cu nucile.
Incalzeste cuptorul la 180˚C .
Pentru a monta placinta scoate aluatul din frigider si taie-l in jumatate. Pudreaza suprafata de lucru cu faina si cu un facalet intinde jumatatile de aluat pana la o grosime de 3 mm. (daca aluatul se lipeste de suprafata sau de facalet mai pudreaza-le cu faina)
Unge tava cu unt pentru a preveni placinta sa se lipeasca si adauga aluatul in tava. Aranjeaza-l in tava si impunge-l cu o furculita pe toata suprafata (doar pe fund) pentru a-l opri din a creste. Taie surplusul ce atarna in afara tavi.
Adauga umplutura si decoreaza dupa plac cu aluatul ramas. (Cea mai simpla metoda e ca pur si simplu sa acoperi placinta cu aluatul ramas. Daca alegi aceasta metoda nu uita sa faci o mica incizie in aluat pentru a nu avea o surpriza exploziva).
Bate oul si unge aluatul pentru culoare.
Pune la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand aluatul prinde o culoare aurie spre maroniu.
Cand e gata lasa placinta sa se odihneasca 15 minute. Sa ai pofta!
Ingrediente
Indicații
Taie untul (rece, de la frigider) cuburi si amesteca intr-un vas cu faina, sarea si zaharul faramitand intre degete pana cand aluatul incepe sa prinda forma. Atentie la a nu topi untul (mainile reci si viteza sunt esentiale).
Adauga apa treptat si incepe sa framanti pana cand aluatul incepe sa se lege (ne intereseaza ca aluatul sa nu fie moale).
Pudreaza suprafata de lucru cu faina, scoate aluatul din vas si modeleaza-l intr-o bila, trage in folie si lasa-l la frigider o ora.
Topeste untul la foc mic si adauga faina treptat, amestecand continuu. Gateste faina pana devine aurie spre maro.
Adauga apa treptat, amestecand continuu la foc mic.
Adauga zaharul si scortisoara, amestecand continuu pana cand zaharul este complet dizolvat.
Taie merele in 8 si amesteca-le cu sosul obtinut si cu nucile.
Incalzeste cuptorul la 180˚C .
Pentru a monta placinta scoate aluatul din frigider si taie-l in jumatate. Pudreaza suprafata de lucru cu faina si cu un facalet intinde jumatatile de aluat pana la o grosime de 3 mm. (daca aluatul se lipeste de suprafata sau de facalet mai pudreaza-le cu faina)
Unge tava cu unt pentru a preveni placinta sa se lipeasca si adauga aluatul in tava. Aranjeaza-l in tava si impunge-l cu o furculita pe toata suprafata (doar pe fund) pentru a-l opri din a creste. Taie surplusul ce atarna in afara tavi.
Adauga umplutura si decoreaza dupa plac cu aluatul ramas. (Cea mai simpla metoda e ca pur si simplu sa acoperi placinta cu aluatul ramas. Daca alegi aceasta metoda nu uita sa faci o mica incizie in aluat pentru a nu avea o surpriza exploziva).
Bate oul si unge aluatul pentru culoare.
Pune la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand aluatul prinde o culoare aurie spre maroniu.
Cand e gata lasa placinta sa se odihneasca 15 minute. Sa ai pofta!