fbpx

Plăcintă cu mere

AvatarAutorMadalinaAndreea
DificultateÎncepător

Plăcintă cu mere e perfectă pentru momentele cand iti e pofta de ceva dulce, dar vrei sa iti aduci aminte si de copilărie. Asta e placinta copilăriei mele, si mereu o pregătesc cu drag ,cu gândul la bunicii mei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare50 minsTimp de gătire / răcire1 oră 20 minsTimp Total2 ore 10 mins

Ingrediente:

 500 g faina
 100 g zahar pudra
 1 linguriță(e) rasa bicarbonat de sodiu
 2 fl oz zahar vanilat
 200 g unt
 2 smantana
 2 oua
 1 linguriță(e) coaja de lamaie
 1 praf sare
Umplutura :
 1 kg mere
 120 g zahar
 1 linguriță(e) scorțișoară
 1 linguri(ă) zeama lămâie

Mod de preparare:

1

Se amesteca ingredientele uscate într-un bol, apoi se pune untul rece tăiat cubulete. Se frământă delicat cu buricele degetelor pana se obtine un amestec nisipos in care inca se vad bilete mici de grăsime.

2

Amestecam ouale ,smantana si coaja de lamaie, apoi le combinam cu ingredientele uscate, fără a exagera cu amestecarea pentru a nu se încălzi aluatul.

3

Cand aluatul e gata, se împarte în 2 părți egale, pe care le infoliem si le băgăm la frigider pana ne ocupam de mere.

4

Merele, curățate de coajă, se dau pe razatoare. Apoi se storc putin de zeama si se pun într-o oală la călit pe foc mic împreună cu zahărul, zeama de lămâie și scortisoara, pentru aproximativ 10 minute.

5

Se încinge cuptorul la 180°C . Se scoate de la frigider o parte din aluat , se întinde foaia si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun merele rase și calite ( să nu fie fierbinți). Deasupra se adaugă și cea de-a doua parte a aluatului,întinsă foaie .

6

Se ia o furculița si se inteapa foaia de deasupra pentru a permite aburilor sa iasa din interior.

7

Placinta se coace 45-50 de minute la 180°C in cuptor cu ventilatie.
După ce s-a răcit, se presară un strat generos de zahar pudră cu aroma de vanilie deasupra.
Spor sa aveti, si pofta buna!

Ingrediente

 500 g faina
 100 g zahar pudra
 1 linguriță(e) rasa bicarbonat de sodiu
 2 fl oz zahar vanilat
 200 g unt
 2 smantana
 2 oua
 1 linguriță(e) coaja de lamaie
 1 praf sare
Umplutura :
 1 kg mere
 120 g zahar
 1 linguriță(e) scorțișoară
 1 linguri(ă) zeama lămâie

Direcții

1

Se amesteca ingredientele uscate într-un bol, apoi se pune untul rece tăiat cubulete. Se frământă delicat cu buricele degetelor pana se obtine un amestec nisipos in care inca se vad bilete mici de grăsime.

2

Amestecam ouale ,smantana si coaja de lamaie, apoi le combinam cu ingredientele uscate, fără a exagera cu amestecarea pentru a nu se încălzi aluatul.

3

Cand aluatul e gata, se împarte în 2 părți egale, pe care le infoliem si le băgăm la frigider pana ne ocupam de mere.

4

Merele, curățate de coajă, se dau pe razatoare. Apoi se storc putin de zeama si se pun într-o oală la călit pe foc mic împreună cu zahărul, zeama de lămâie și scortisoara, pentru aproximativ 10 minute.

5

Se încinge cuptorul la 180°C . Se scoate de la frigider o parte din aluat , se întinde foaia si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun merele rase și calite ( să nu fie fierbinți). Deasupra se adaugă și cea de-a doua parte a aluatului,întinsă foaie .

6

Se ia o furculița si se inteapa foaia de deasupra pentru a permite aburilor sa iasa din interior.

7

Placinta se coace 45-50 de minute la 180°C in cuptor cu ventilatie.
După ce s-a răcit, se presară un strat generos de zahar pudră cu aroma de vanilie deasupra.
Spor sa aveti, si pofta buna!

Plăcintă cu mere