Prăjitură fragedă cu mere.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem prin a spăla, curăța și răzui merele. După care le punem la călit 10-15 minute sau până când nu mai lasă zeamă, în acest timp adăugăm și zahărul. Se lasă la răcorit și se adaugă scorțișoara și nucșoara.
Pentru aluat ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Mixăm untul cu zahărul până se aerează, după care adăugăm ouăle unul câte unul și încorporăm bine. Ulterior punem smântâna, sarea, vanilia și omogenizăm.
Se lasă la odihnit, în frigider 30 de minute.
Se împarte în 2 bucăți egale și se întinde în câte o foaie subțire de 1/2 cm.
Adăugăm merele, a doua foaie și coacem prăjitura la 180 de grade timp de 40 de minute.
Ingrediente
Indicații
Începem prin a spăla, curăța și răzui merele. După care le punem la călit 10-15 minute sau până când nu mai lasă zeamă, în acest timp adăugăm și zahărul. Se lasă la răcorit și se adaugă scorțișoara și nucșoara.
Pentru aluat ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Mixăm untul cu zahărul până se aerează, după care adăugăm ouăle unul câte unul și încorporăm bine. Ulterior punem smântâna, sarea, vanilia și omogenizăm.
Se lasă la odihnit, în frigider 30 de minute.
Se împarte în 2 bucăți egale și se întinde în câte o foaie subțire de 1/2 cm.
Adăugăm merele, a doua foaie și coacem prăjitura la 180 de grade timp de 40 de minute.