Plăcintă cu mere și pere

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Plăcintă cu mere și pere si aluat pufos.
Aluatul obținut are 1,5 kg și este suficient pentru două deserturi. Eu am preferat să fac și plăcintă și cornulețe, așadar umplutura prezentată mai jos este pentru o plăcintă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare25 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

Pentru umplutură:
 4 mere
 2 pere Santa Maria
 5 ml îndulcitor
 1 anason stelat
 ½ tsp pudră de vanilie Bourbon
 ½ tsp scorţişoară
Pentru aluat:
 10 gr drojdie uscată
 250 gr unt
 430 gr făină pentru patiserie tip 550
 340 gr făină albă 000
 2 ouă
 190 ml apă rece
 250 ml borș
 sare
În plus:
 60 gr făină, pentru blatul de lucru
 pesmet
 lapte, pentru uns

Mod de preparare:

Pentru umplutură:
1

Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.

Pentru aluat:
2

Amesteci untul/margarina cu un praf de sare și ouăle, adaugi alternativ cele două tipuri de făină, borșul și apa. Frămânți până obţi un aluat moale şi lucios. Datorită conținutul de unt, aluatul trebuie dat la frigider, pentru a putea fi lucrat.

3

Pentru a lucra mai uşor, împarte aluatul în două bucăţi egale. Eu am făcut dintr-o bucată de aluat, plăcintă, iar din cealaltă, cornulețe.

4

Aluatul pentru plăcintă îl împarți mai departe în două bucăți: una va fi baza, cealaltă capacul.
Întinzi primul aluat (baza) în foaie subţirică pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt. Presari pesmet, adaugi umplutura de fructe și o nivelezi, apoi presari din nou pesmet.

5

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie mai grosuţă şi îl decupezi după plac, apoi așezi cu grijă capacul plăcintei.

6

Ungi plăcinta cu puțin lapte și o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (22-25 de minute).
Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru umplutură:
 4 mere
 2 pere Santa Maria
 5 ml îndulcitor
 1 anason stelat
 ½ tsp pudră de vanilie Bourbon
 ½ tsp scorţişoară
Pentru aluat:
 10 gr drojdie uscată
 250 gr unt
 430 gr făină pentru patiserie tip 550
 340 gr făină albă 000
 2 ouă
 190 ml apă rece
 250 ml borș
 sare
În plus:
 60 gr făină, pentru blatul de lucru
 pesmet
 lapte, pentru uns

Indicații

Pentru umplutură:
1

Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.

Pentru aluat:
2

Amesteci untul/margarina cu un praf de sare și ouăle, adaugi alternativ cele două tipuri de făină, borșul și apa. Frămânți până obţi un aluat moale şi lucios. Datorită conținutul de unt, aluatul trebuie dat la frigider, pentru a putea fi lucrat.

3

Pentru a lucra mai uşor, împarte aluatul în două bucăţi egale. Eu am făcut dintr-o bucată de aluat, plăcintă, iar din cealaltă, cornulețe.

4

Aluatul pentru plăcintă îl împarți mai departe în două bucăți: una va fi baza, cealaltă capacul.
Întinzi primul aluat (baza) în foaie subţirică pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt. Presari pesmet, adaugi umplutura de fructe și o nivelezi, apoi presari din nou pesmet.

5

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie mai grosuţă şi îl decupezi după plac, apoi așezi cu grijă capacul plăcintei.

6

Ungi plăcinta cu puțin lapte și o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (22-25 de minute).
Poftă Bună!

Plăcintă cu mere și pere