fbpx

Placinta cu mere

AvatarAutorFlorentina1993
DificultateIntermediar

Placinta gustoasa cu mere , fradega si aromata

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru foi :
 650 g faina
 250 g unt ( la temperatura camerei)
 200 g zahar pudra
 200 g smantana
 10 g praf de copt
 2 oua
 un praf de sare
Pentru umplutura
 1 kg mere
 1 linguri(ă) scortisoara

Mod de preparare:

1

Ca prim pas spalam merele si le vom rade prin cel mai mare „ochi” al razatoarei . Apoi impreuna cu lingura de scortisoara , punem merele intr-o cratita si le calim putin, patru a pierde din lichidul pe care il au. Dupa aceea se lasa compozitia la racit si trecem la foi .

2

Intr un bol/castron, adaugam untul, peste el vom adauga zaharul pudra si vom mixa pentru 5 minute .
Adaugam ouale, unul cate unul si continuam sa mixam , apoi punem si smantana, timp in care marim viteza mixerului pentru inca 2 - 3 minute .
Adaugam faina, putin cate putin, sarea, praful de copt si continuam cu faina .

3

In acest moment aluatul este gata, il scoatem pe blatul de lucru( presarat cu faina ) si il framantam, timp de cateva minute, la nevoie se adauga faina, cat sa fie aluatul nelipicios .
Taiem aluatul in jumatate . O jumatate se pune in castron si cealalta jumatate se presara cu faina si se intinde cu sucitorul usor . Va fi foarte usor de manevrat .
Dupa ce am obtinut o foaie frumos intinsa , rulam aluatul USOR pe sucitor si il transferam intr-o tava, care are foaie de copt .

4

Indepartam excesul de coca, punem uplutura peste si intindem foarte bine . Apoi vom intinde si cea de a doua foaie peste umplutura, dupa modelul primei foi .
Punem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Placinta se lasa la racit, se taie in cubulete, se pudreaza cu zahar si se manaca.
Pofta buna !

Ingrediente

Pentru foi :
 650 g faina
 250 g unt ( la temperatura camerei)
 200 g zahar pudra
 200 g smantana
 10 g praf de copt
 2 oua
 un praf de sare
Pentru umplutura
 1 kg mere
 1 linguri(ă) scortisoara

Direcții

1

Ca prim pas spalam merele si le vom rade prin cel mai mare „ochi” al razatoarei . Apoi impreuna cu lingura de scortisoara , punem merele intr-o cratita si le calim putin, patru a pierde din lichidul pe care il au. Dupa aceea se lasa compozitia la racit si trecem la foi .

2

Intr un bol/castron, adaugam untul, peste el vom adauga zaharul pudra si vom mixa pentru 5 minute .
Adaugam ouale, unul cate unul si continuam sa mixam , apoi punem si smantana, timp in care marim viteza mixerului pentru inca 2 - 3 minute .
Adaugam faina, putin cate putin, sarea, praful de copt si continuam cu faina .

3

In acest moment aluatul este gata, il scoatem pe blatul de lucru( presarat cu faina ) si il framantam, timp de cateva minute, la nevoie se adauga faina, cat sa fie aluatul nelipicios .
Taiem aluatul in jumatate . O jumatate se pune in castron si cealalta jumatate se presara cu faina si se intinde cu sucitorul usor . Va fi foarte usor de manevrat .
Dupa ce am obtinut o foaie frumos intinsa , rulam aluatul USOR pe sucitor si il transferam intr-o tava, care are foaie de copt .

4

Indepartam excesul de coca, punem uplutura peste si intindem foarte bine . Apoi vom intinde si cea de a doua foaie peste umplutura, dupa modelul primei foi .
Punem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Placinta se lasa la racit, se taie in cubulete, se pudreaza cu zahar si se manaca.
Pofta buna !

Placinta cu mere