fbpx

Placinta Cu Spanac Si Feta

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O placinta pentru iubitorii de foietaj si spanac. Rapida si plina de arome.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 400 g foi de placinta
 500 g spanac
 200 g branza feta
 4 cepe verzi
 3 catei usturoi
 50 g migdale prajite
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 1 legatura patrunjel
 1 linguriță(e) coaja de lamaie (optional, dar ii da un gust aparte)

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie calim ceapa in 2 linguri de ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam usturoiul si spanacul tocat si calim pentru 10 minute la foc mic.

2

Intr-un bol amestecam spanacul calit cu branza feta, patrunjel tocat, coaja de lamaie, sare, piper si migdale tocate.

3

Intr-o tava rotunda punem primul strat alcatuit din 2 foi de placinta si il ungem cu ulei de masline, urmand sa punem urmatorul strat rotit la 45 grade si tot asa pana terminam foile si formam un disc.

4

La final punem umplutura in mijloc si acoperim cu excesul de foi ramas in interior, ungem partea de sus cu ulei de masline si preseram seminte de susan albe si negre.

5

Coacem la 190 grade celsius pentru 35 minute sau pana devine auriu

Ingrediente

 400 g foi de placinta
 500 g spanac
 200 g branza feta
 4 cepe verzi
 3 catei usturoi
 50 g migdale prajite
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) piper
 1 legatura patrunjel
 1 linguriță(e) coaja de lamaie (optional, dar ii da un gust aparte)

Direcții

1

Intr-o tigaie calim ceapa in 2 linguri de ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam usturoiul si spanacul tocat si calim pentru 10 minute la foc mic.

2

Intr-un bol amestecam spanacul calit cu branza feta, patrunjel tocat, coaja de lamaie, sare, piper si migdale tocate.

3

Intr-o tava rotunda punem primul strat alcatuit din 2 foi de placinta si il ungem cu ulei de masline, urmand sa punem urmatorul strat rotit la 45 grade si tot asa pana terminam foile si formam un disc.

4

La final punem umplutura in mijloc si acoperim cu excesul de foi ramas in interior, ungem partea de sus cu ulei de masline si preseram seminte de susan albe si negre.

5

Coacem la 190 grade celsius pentru 35 minute sau pana devine auriu

Placinta Cu Spanac Si Feta