fbpx

Placinta cu varza

AutorSidorencu Iulian
DificultateIntermediar

Placinta cu varza, telina si morcov.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

Foi de placinta :
 500 g faina alba
 300 g lapte gras
 ½ linguriță(e) sare
 12 g drojdie proaspata
 2 oua
 10 ulei de floarea soarelui
Umplutura :
 500 g varza alba
 1 morcov
 1 ceapa alba
 ½ telina radacina
 1 ardei
 2 ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Foi de placinta :
1

Drojdia se dilueaza in putin lapte si se lasa 10 minute. Faina se amesteca impreuna cu sarea si un ou. Drojdia inmuiata se adauga in faina. Laptele se adauga in cantitati mici pana se formeaza coca. S-ar putea sa nu fie nevoie sa puneti toata cantitatea. Se framanta timp de 10 minute. Se acopera vasul cu folie alimetara sau cu un capac si se lasa pana isi dubleaza volumul.

2

Se intinde o foaie din toata cantitatea de coca peste care se intinde compozitia facuta din 10 linguri de ulei amestecate cu faina. Acest amestec ar trebui sa aibe consistenta smantanii. Apoi se ruleaza si se taie in 10 bucati. Se ia cate o bucata, se intinde subtire si se pune umplutura. Se ruleaza si se pune in tava si se unge cu ou batut in strat subtire.

3

Legumele se razuiesc - telina, varza, ardeiul si morcovul. Ceapa se taie cubulete marunte si se pune in tigaia incinsa in care se afla 2 linguri de ulei. Dupa 3-4 minute se adauga si restul legumelor si se lasa la calit timp de 10 min amestecand periodic cu o lingura de lemn.

4

Dupa ce am pus toate randurile de placinta punem tava in cuptorul preincalzit la 170˚C timp de 30 minute.

5

Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit cel putin jumatate de ore inainte de a fi consumata.

Ingrediente

Foi de placinta :
 500 g faina alba
 300 g lapte gras
 ½ linguriță(e) sare
 12 g drojdie proaspata
 2 oua
 10 ulei de floarea soarelui
Umplutura :
 500 g varza alba
 1 morcov
 1 ceapa alba
 ½ telina radacina
 1 ardei
 2 ulei de floarea soarelui

Direcții

Foi de placinta :
1

Drojdia se dilueaza in putin lapte si se lasa 10 minute. Faina se amesteca impreuna cu sarea si un ou. Drojdia inmuiata se adauga in faina. Laptele se adauga in cantitati mici pana se formeaza coca. S-ar putea sa nu fie nevoie sa puneti toata cantitatea. Se framanta timp de 10 minute. Se acopera vasul cu folie alimetara sau cu un capac si se lasa pana isi dubleaza volumul.

2

Se intinde o foaie din toata cantitatea de coca peste care se intinde compozitia facuta din 10 linguri de ulei amestecate cu faina. Acest amestec ar trebui sa aibe consistenta smantanii. Apoi se ruleaza si se taie in 10 bucati. Se ia cate o bucata, se intinde subtire si se pune umplutura. Se ruleaza si se pune in tava si se unge cu ou batut in strat subtire.

3

Legumele se razuiesc - telina, varza, ardeiul si morcovul. Ceapa se taie cubulete marunte si se pune in tigaia incinsa in care se afla 2 linguri de ulei. Dupa 3-4 minute se adauga si restul legumelor si se lasa la calit timp de 10 min amestecand periodic cu o lingura de lemn.

4

Dupa ce am pus toate randurile de placinta punem tava in cuptorul preincalzit la 170˚C timp de 30 minute.

5

Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit cel putin jumatate de ore inainte de a fi consumata.

Placinta cu varza