Placinta cu mere este intotdeauna o alegere buna.
Cu un blat fraged si o umplutura din mere cu aroma de scortisoara, acest desert reprezinta un real rasfat pentru iubitorii de dulciuri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pune untul taiat cubulete si se amesteca impreuna cu zaharul.
Cand cele doua capata consistenta unei paste, se adauga ouale, iaurtul, esenta de vanilie si un praf de sare.
Se adauga prima cana de faina, impreuna cu praful de copt si se amesteca.
Adaugati si celelalte cani de faina, una cate una. Puneti faina pana in momentul in care aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului si nu mai este lipicios.
Taiati aluatul in 2 si intindeti doua foi astfel incat acestea sa acopere dimensiunea tavii de cuptor pe care o folositi.
Intr-o cratita, puneti merele curatate si date prin razatoare, impreuna cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara.
Caliti merele pana cand acestea incep sa nu mai lase suc.
Puneti prima foaie in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Peste ea, adaugati o lingura de gris pe care o distribuiti pe toata dimensiunea foii.
Adaugati merele rase, iar peste ele, adaugati cea de-a doua foaie.
Gauriti cu furculita din loc in loc foaia si dati tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 C.
Dupa ce scoateti placinta din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca si apoi presarati peste ea zahar pudra.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol mare se pune untul taiat cubulete si se amesteca impreuna cu zaharul.
Cand cele doua capata consistenta unei paste, se adauga ouale, iaurtul, esenta de vanilie si un praf de sare.
Se adauga prima cana de faina, impreuna cu praful de copt si se amesteca.
Adaugati si celelalte cani de faina, una cate una. Puneti faina pana in momentul in care aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului si nu mai este lipicios.
Taiati aluatul in 2 si intindeti doua foi astfel incat acestea sa acopere dimensiunea tavii de cuptor pe care o folositi.
Intr-o cratita, puneti merele curatate si date prin razatoare, impreuna cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara.
Caliti merele pana cand acestea incep sa nu mai lase suc.
Puneti prima foaie in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Peste ea, adaugati o lingura de gris pe care o distribuiti pe toata dimensiunea foii.
Adaugati merele rase, iar peste ele, adaugati cea de-a doua foaie.
Gauriti cu furculita din loc in loc foaia si dati tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 C.
Dupa ce scoateti placinta din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca si apoi presarati peste ea zahar pudra.