O reteta de placinta delicioasa. Nu contine deloc zahar, deci este baby friendly si are si un aluat foarte fraged, numai bun. Cu siguranta o sa va placa aceasta placinta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea (adica untul) astfel incat sa obtinem un pesmet fin.
Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul, faramantam aluatul doar pana se incorporeaza toate ingredienetele.
Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.
In acest timp ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si dam la foc mic si calim merele 4-5 minute pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.
Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma rotunda.
Punem aluatul in tava si decupam frumos dupa forma tavii. Punem merele si scortisoara.
Intindem iar aluatul ramas in forma rotunda pentru a o pune deasupra merelor.
Punem aluatul deasupra merelor. Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta. Presaram scortisoara si o bagam la cuptor pentru 40 de minute la 190°C.
Ingrediente
Indicații
Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea (adica untul) astfel incat sa obtinem un pesmet fin.
Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul, faramantam aluatul doar pana se incorporeaza toate ingredienetele.
Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.
In acest timp ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si dam la foc mic si calim merele 4-5 minute pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.
Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma rotunda.
Punem aluatul in tava si decupam frumos dupa forma tavii. Punem merele si scortisoara.
Intindem iar aluatul ramas in forma rotunda pentru a o pune deasupra merelor.
Punem aluatul deasupra merelor. Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta. Presaram scortisoara si o bagam la cuptor pentru 40 de minute la 190°C.