fbpx

Placinta de mere cu aluat fraged

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta de placinta delicioasa. Nu contine deloc zahar, deci este baby friendly si are si un aluat foarte fraged, numai bun. Cu siguranta o sa va placa aceasta placinta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

Aluat
 350 g faina alba
 200 g unt
 un praf de sare
 8 apa
Umplutura
 5 mere razalite
 1 linguriță(e) unt
 2 scortisoara
Pentru decor si montaj
 1 ou
 1 linguriță(e) scortisoara

Mod de preparare:

1

Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea (adica untul) astfel incat sa obtinem un pesmet fin.

2

Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul, faramantam aluatul doar pana se incorporeaza toate ingredienetele.

3

Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.

4

In acest timp ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si dam la foc mic si calim merele 4-5 minute pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.

5

Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma rotunda.

6

Punem aluatul in tava si decupam frumos dupa forma tavii. Punem merele si scortisoara.

7

Intindem iar aluatul ramas in forma rotunda pentru a o pune deasupra merelor.

8

Punem aluatul deasupra merelor. Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta. Presaram scortisoara si o bagam la cuptor pentru 40 de minute la 190°C.

Ingrediente

Aluat
 350 g faina alba
 200 g unt
 un praf de sare
 8 apa
Umplutura
 5 mere razalite
 1 linguriță(e) unt
 2 scortisoara
Pentru decor si montaj
 1 ou
 1 linguriță(e) scortisoara

Direcții

1

Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea (adica untul) astfel incat sa obtinem un pesmet fin.

2

Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul, faramantam aluatul doar pana se incorporeaza toate ingredienetele.

3

Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.

4

In acest timp ne ocupam de umplutura. Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si dam la foc mic si calim merele 4-5 minute pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.

5

Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma rotunda.

6

Punem aluatul in tava si decupam frumos dupa forma tavii. Punem merele si scortisoara.

7

Intindem iar aluatul ramas in forma rotunda pentru a o pune deasupra merelor.

8

Punem aluatul deasupra merelor. Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem bine placinta. Presaram scortisoara si o bagam la cuptor pentru 40 de minute la 190°C.

Placinta de mere cu aluat fraged