Placinta de mere

AutorAlexandra R
DificultateIntermediar

Placinta cu mere este intotdeauna o alegere buna.

Cu un blat fraged si o umplutura din mere cu aroma de scortisoara, acest desert reprezinta un real rasfat pentru iubitorii de dulciuri.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 200 gr unt (la temperatura camerei)
 100 gr zahar
 2 oua
 100 ml iaurt
 esenta de vanilie
 sare
 1 oz praf de copt
 4 cești faina
Pentru umplutura
 25 kg mere
 6 zahar
 1 tsp scortisoara
 1 tbsp gris

Mod de preparare:

Foile de placinta
1

Intr-un bol mare se pune untul taiat cubulete si se amesteca impreuna cu zaharul.
Cand cele doua capata consistenta unei paste, se adauga ouale, iaurtul, esenta de vanilie si un praf de sare.

2

Se adauga prima cana de faina, impreuna cu praful de copt si se amesteca.
Adaugati si celelalte cani de faina, una cate una. Puneti faina pana in momentul in care aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului si nu mai este lipicios.
Taiati aluatul in 2 si intindeti doua foi astfel incat acestea sa acopere dimensiunea tavii de cuptor pe care o folositi.

Umplutura de mere
3

Intr-o cratita, puneti merele curatate si date prin razatoare, impreuna cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara.
Caliti merele pana cand acestea incep sa nu mai lase suc.

Montare
4

Puneti prima foaie in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Peste ea, adaugati o lingura de gris pe care o distribuiti pe toata dimensiunea foii.

5

Adaugati merele rase, iar peste ele, adaugati cea de-a doua foaie.
Gauriti cu furculita din loc in loc foaia si dati tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 C.
Dupa ce scoateti placinta din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca si apoi presarati peste ea zahar pudra.

Ingrediente

Pentru aluat
 200 gr unt (la temperatura camerei)
 100 gr zahar
 2 oua
 100 ml iaurt
 esenta de vanilie
 sare
 1 oz praf de copt
 4 cești faina
Pentru umplutura
 25 kg mere
 6 zahar
 1 tsp scortisoara
 1 tbsp gris

Indicații

Foile de placinta
1

Intr-un bol mare se pune untul taiat cubulete si se amesteca impreuna cu zaharul.
Cand cele doua capata consistenta unei paste, se adauga ouale, iaurtul, esenta de vanilie si un praf de sare.

2

Se adauga prima cana de faina, impreuna cu praful de copt si se amesteca.
Adaugati si celelalte cani de faina, una cate una. Puneti faina pana in momentul in care aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului si nu mai este lipicios.
Taiati aluatul in 2 si intindeti doua foi astfel incat acestea sa acopere dimensiunea tavii de cuptor pe care o folositi.

Umplutura de mere
3

Intr-o cratita, puneti merele curatate si date prin razatoare, impreuna cu cele 6 linguri de zahar si scortisoara.
Caliti merele pana cand acestea incep sa nu mai lase suc.

Montare
4

Puneti prima foaie in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Peste ea, adaugati o lingura de gris pe care o distribuiti pe toata dimensiunea foii.

5

Adaugati merele rase, iar peste ele, adaugati cea de-a doua foaie.
Gauriti cu furculita din loc in loc foaia si dati tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 C.
Dupa ce scoateti placinta din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca si apoi presarati peste ea zahar pudra.

Placinta de mere