Placinta impletita cu dovleac

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Daca nu ai incercat pana acum aceasta reteta, nu stii ce pierzi! A iesit o minunatie de placinta!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 1 kg dovleac
 300 gr faina
 150 gr unt
 ½ tsp sare
 2 zahar
 1 ou
 1 tbsp zahar brun
 5 apa rece

Mod de preparare:

1

Punem intr-un bol faina si sarea, apoi le amestecam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina.

2

Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic.

3

Dupa incorporarea apei framantam aluatul.

4

Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.

5

Punem intr-o oala pe foc dovleacul impreuna cu zaharul.

6

Dam la foc mic si calim dovleacul 5-10 minute pana se inmoaie.

7

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.

8

Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma dreptunghiulara.
Decupam formele neregulate ale aluatului.

9

Punem umplutura pe centrul aluatului si formam un paralelipiped.

10

Cu ajutorul unui cutit crestam aluatul ramas in laterale astfel incat sa obtinem fasii late de un cm.

11

Pliem marginea de sus si cea de jos peste umplutura, apoi adaugam, tot peste umplutura, alternativ fasiile de aluat – ca la o impletitura clasica.
Inainte de a ajunge la final, sigilam bine placinta si o transferam intr-o tava, pe hartie de copt.

12

Batem bine oul, apoi, cu ajutorul unei pensule ungem placinta.

13

Presaram zaharul brun pe desupra (se va carameliza la coacere).

14

Coacem placinta 60 de minute la 180˚C (o verificam din cand in cand).

Ingrediente

 1 kg dovleac
 300 gr faina
 150 gr unt
 ½ tsp sare
 2 zahar
 1 ou
 1 tbsp zahar brun
 5 apa rece

Indicații

1

Punem intr-un bol faina si sarea, apoi le amestecam. Adaugam untul taiat cuburi peste faina.

2

Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic.

3

Dupa incorporarea apei framantam aluatul.

4

Formam o bila din aluat, o aplatizam, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute.

5

Punem intr-o oala pe foc dovleacul impreuna cu zaharul.

6

Dam la foc mic si calim dovleacul 5-10 minute pana se inmoaie.

7

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor.

8

Scoatem aluatul de la frigider, il lasam la temperatura camerei cateva minute, apoi il intindem in forma dreptunghiulara.
Decupam formele neregulate ale aluatului.

9

Punem umplutura pe centrul aluatului si formam un paralelipiped.

10

Cu ajutorul unui cutit crestam aluatul ramas in laterale astfel incat sa obtinem fasii late de un cm.

11

Pliem marginea de sus si cea de jos peste umplutura, apoi adaugam, tot peste umplutura, alternativ fasiile de aluat – ca la o impletitura clasica.
Inainte de a ajunge la final, sigilam bine placinta si o transferam intr-o tava, pe hartie de copt.

12

Batem bine oul, apoi, cu ajutorul unei pensule ungem placinta.

13

Presaram zaharul brun pe desupra (se va carameliza la coacere).

14

Coacem placinta 60 de minute la 180˚C (o verificam din cand in cand).

Placinta impletita cu dovleac