fbpx

Plăcintă vegana cu linte

AutorRamona ram
DificultateIntermediar

Plăcinta pastorului, varianta vegana. Se poate face cu mai multe combinații de legume. Eu am ales de aceasta dată să combin lintea verde cu micul de legume mexicane.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 300 g Linte verde
 200 g Mix de legume mexicane
 400 g cartofi
 Sare
 Piper
 Boia dulce
 1 linguriță(e) Usturoi pudra
 2 Cepe
 6 Ulei de masline
 1 linguriță(e) Busuioc uscat
 2 Foi de dafin
 3 Pasta de roșii

Mod de preparare:

1

Lintea se pune la înmuiat în apa pentru aproximativ 4 ore, după care se spala și se pune la fiert 30 de minute împreună cu foile de dafin .

2

Separat se curata cartofii și se pun la fiert în apa cu sare. După ce cartofii au fiert se pasează adăugând se ulei de măsline și câte puțin din apa în care au fiert, pana se obține consistenta unui piure.

3

Se toaca cepele și se călesc. Peste ele se pune mixul de legume mexicane. Când legumele sunt gătite se adaugă lintea scursa. Se adaugă și câteva linguri de pasta de roșii și putina apa de la cartofi.

4

Când scade apa din legume acestea se așează într un vas yena sau tava de cuptor și se nivelează. Deasupra se pune piureul de cartofi.

5

Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 °C pana se rumenește. Pofta buna!

Ingrediente

 300 g Linte verde
 200 g Mix de legume mexicane
 400 g cartofi
 Sare
 Piper
 Boia dulce
 1 linguriță(e) Usturoi pudra
 2 Cepe
 6 Ulei de masline
 1 linguriță(e) Busuioc uscat
 2 Foi de dafin
 3 Pasta de roșii

Direcții

1

Lintea se pune la înmuiat în apa pentru aproximativ 4 ore, după care se spala și se pune la fiert 30 de minute împreună cu foile de dafin .

2

Separat se curata cartofii și se pun la fiert în apa cu sare. După ce cartofii au fiert se pasează adăugând se ulei de măsline și câte puțin din apa în care au fiert, pana se obține consistenta unui piure.

3

Se toaca cepele și se călesc. Peste ele se pune mixul de legume mexicane. Când legumele sunt gătite se adaugă lintea scursa. Se adaugă și câteva linguri de pasta de roșii și putina apa de la cartofi.

4

Când scade apa din legume acestea se așează într un vas yena sau tava de cuptor și se nivelează. Deasupra se pune piureul de cartofi.

5

Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 °C pana se rumenește. Pofta buna!

Plăcintă vegana cu linte