Plăcintă vegana cu linte

AutorRamona ram
DificultateIntermediar

Plăcinta pastorului, varianta vegana. Se poate face cu mai multe combinații de legume. Eu am ales de aceasta dată să combin lintea verde cu micul de legume mexicane.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 300 gr Linte verde
 200 gr Mix de legume mexicane
 400 gr cartofi
 Sare
 Piper
 Boia dulce
 1 tsp Usturoi pudra
 2 Cepe
 6 Ulei de masline
 1 tsp Busuioc uscat
 2 Foi de dafin
 3 Pasta de roșii

Mod de preparare:

1

Lintea se pune la înmuiat în apa pentru aproximativ 4 ore, după care se spala și se pune la fiert 30 de minute împreună cu foile de dafin .

2

Separat se curata cartofii și se pun la fiert în apa cu sare. După ce cartofii au fiert se pasează adăugând se ulei de măsline și câte puțin din apa în care au fiert, pana se obține consistenta unui piure.

3

Se toaca cepele și se călesc. Peste ele se pune mixul de legume mexicane. Când legumele sunt gătite se adaugă lintea scursa. Se adaugă și câteva linguri de pasta de roșii și putina apa de la cartofi.

4

Când scade apa din legume acestea se așează într un vas yena sau tava de cuptor și se nivelează. Deasupra se pune piureul de cartofi.

5

Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 °C pana se rumenește. Pofta buna!

Ingrediente

 300 gr Linte verde
 200 gr Mix de legume mexicane
 400 gr cartofi
 Sare
 Piper
 Boia dulce
 1 tsp Usturoi pudra
 2 Cepe
 6 Ulei de masline
 1 tsp Busuioc uscat
 2 Foi de dafin
 3 Pasta de roșii

Indicații

1

Lintea se pune la înmuiat în apa pentru aproximativ 4 ore, după care se spala și se pune la fiert 30 de minute împreună cu foile de dafin .

2

Separat se curata cartofii și se pun la fiert în apa cu sare. După ce cartofii au fiert se pasează adăugând se ulei de măsline și câte puțin din apa în care au fiert, pana se obține consistenta unui piure.

3

Se toaca cepele și se călesc. Peste ele se pune mixul de legume mexicane. Când legumele sunt gătite se adaugă lintea scursa. Se adaugă și câteva linguri de pasta de roșii și putina apa de la cartofi.

4

Când scade apa din legume acestea se așează într un vas yena sau tava de cuptor și se nivelează. Deasupra se pune piureul de cartofi.

5

Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 °C pana se rumenește. Pofta buna!

Plăcintă vegana cu linte