Plăcinte cu brânză și mărar ca la bunica acasă!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune făina într-un bol încăpător, iar drojdia peste laptele ușor călduț.
Peste făină se pun laptele cu drojdie și oul. Se frământă pentru a se încorpora toată făina, apoi se adaugă uleiul și praful de sare.
Se frământă până se obține un aluat suplu și nu se mai lipește de mâini și de blatul de lucru, timp de aproximativ 10 minute.
Se pune Într-un bol uns cu ulei și se lasă la dospit timp de 1 oră sau până când își va dubla volumul.
După ce a dospit suficient, se scoate aluatul din bol și se rup bucăți din el, aproximativ 9, dar asta depinde de cât de mari vreți să fie plăcintele. Se presară făină pe blatul de lucru, cât și pe aluat și se întinde cu sucitorul.
Se pune o lingură din brânza îmbinată cu mărar peste aluat.
Se închide plăcinta și se pune în tigaia cu foarte puțin ulei timp de 3 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Ingrediente
Indicații
Se pune făina într-un bol încăpător, iar drojdia peste laptele ușor călduț.
Peste făină se pun laptele cu drojdie și oul. Se frământă pentru a se încorpora toată făina, apoi se adaugă uleiul și praful de sare.
Se frământă până se obține un aluat suplu și nu se mai lipește de mâini și de blatul de lucru, timp de aproximativ 10 minute.
Se pune Într-un bol uns cu ulei și se lasă la dospit timp de 1 oră sau până când își va dubla volumul.
După ce a dospit suficient, se scoate aluatul din bol și se rup bucăți din el, aproximativ 9, dar asta depinde de cât de mari vreți să fie plăcintele. Se presară făină pe blatul de lucru, cât și pe aluat și se întinde cu sucitorul.
Se pune o lingură din brânza îmbinată cu mărar peste aluat.
Se închide plăcinta și se pune în tigaia cu foarte puțin ulei timp de 3 minute pe fiecare parte, la foc mic.