Plăcintele cu brânză și verdeață sunt ideale pentru un prânz rapid, mic dejun la pachet sau o gustare la îndemână. Aceste plăcinte îmi amintesc de copilărie și de acele zile in care bunica stătea și cocea pe plita aceste plăcinte delicioase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca laptele cu iaurtul și drojdia uscată până când aluatul devine elastic dar nu lipicios. Mai puteți adăuga făină sau iaurt, chiar și ulei daca vi se pare prea lipicios. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.
Într-un bol separat se amesteca brânza, sarea și verdeața.
Se iau bucăți din aluat și se întind cu un sucitor pe o suprafață tapetată cu făină. Se umplu plăcintele cu brânză și se unesc colțurile. Se coc in tigaie circa 10-15 minute.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat, se amesteca laptele cu iaurtul și drojdia uscată până când aluatul devine elastic dar nu lipicios. Mai puteți adăuga făină sau iaurt, chiar și ulei daca vi se pare prea lipicios. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.
Într-un bol separat se amesteca brânza, sarea și verdeața.
Se iau bucăți din aluat și se întind cu un sucitor pe o suprafață tapetată cu făină. Se umplu plăcintele cu brânză și se unesc colțurile. Se coc in tigaie circa 10-15 minute.