Plăcinte la tigaie cu brânză de vaci și verdeață

AutorMaria
DificultateÎncepător

Plăcintele cu brânză și verdeață sunt ideale pentru un prânz rapid, mic dejun la pachet sau o gustare la îndemână. Aceste plăcinte îmi amintesc de copilărie și de acele zile in care bunica stătea și cocea pe plita aceste plăcinte delicioase.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 500 gr făină
 300 ml iaurt
 10 gr drojdie uscată
 1 tsp sare
 500 gr brânză de vaci
 2 cepe verzi
 1 legătură mărar
 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

1

Pentru aluat, se amesteca laptele cu iaurtul și drojdia uscată până când aluatul devine elastic dar nu lipicios. Mai puteți adăuga făină sau iaurt, chiar și ulei daca vi se pare prea lipicios. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.

2

Într-un bol separat se amesteca brânza, sarea și verdeața.

3

Se iau bucăți din aluat și se întind cu un sucitor pe o suprafață tapetată cu făină. Se umplu plăcintele cu brânză și se unesc colțurile. Se coc in tigaie circa 10-15 minute.

Ingrediente

 500 gr făină
 300 ml iaurt
 10 gr drojdie uscată
 1 tsp sare
 500 gr brânză de vaci
 2 cepe verzi
 1 legătură mărar
 1 legătură pătrunjel

Indicații

1

Pentru aluat, se amesteca laptele cu iaurtul și drojdia uscată până când aluatul devine elastic dar nu lipicios. Mai puteți adăuga făină sau iaurt, chiar și ulei daca vi se pare prea lipicios. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.

2

Într-un bol separat se amesteca brânza, sarea și verdeața.

3

Se iau bucăți din aluat și se întind cu un sucitor pe o suprafață tapetată cu făină. Se umplu plăcintele cu brânză și se unesc colțurile. Se coc in tigaie circa 10-15 minute.

Plăcinte la tigaie cu brânză de vaci și verdeață