Poale-n brâu

AutorNina
DificultateÎncepător

Dacă nu ai mâncat până acum poale-n brâu, atunci chiar trebuie să le încerci. Un aluat fraged, umplutură de brânză cu stafide, este ceva delicios...

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 500 gr făină
 1 plic drojdie uscată
 3 zahăr
 250 ml lapte
Pentru umplutură :
 300-400 g brânză de vacă
 zahăr după gust
 1-2 ouă
 stafide
Alte ingrediente :
 untură
 1 ou
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

100 ml lapte se încălzește, se adaugă 1 lingură zahăr și drojdia, se lasă la crescut.

2

Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul de zahăr, drojdia crescută și se frământă aluatul cu laptele rămas. Se acoperă și se lasă la dospit.

3

Pentru umplutură, la brânza de vacă se adaugă gălbenușurile, zahărul și stafidele, se încorporează albușurile bătute spumă.

4

Aluatul dospit se întinde, se taie în pătrate, se pun pe fiecare din compoziția de umplutură, apoi se acoperă cu marginile aluatului.

5

Se așază în tavă unsă cu untură, se ung cu ou bătut și se lasă puțin la odihnit, după care se coc în cuptorul fierbinte. Când se scot din cuptor, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu prosop de bucătărie, pentru a rămâne fragede.

Sugestie :
6

Umplutura se poate aromatiza cu coajă de lămâie și vanilie.

7

Dacă brânza de vacă este mai apoasă, se adaugă puțin griș în compoziție.

Ingrediente

Pentru aluat :
 500 gr făină
 1 plic drojdie uscată
 3 zahăr
 250 ml lapte
Pentru umplutură :
 300-400 g brânză de vacă
 zahăr după gust
 1-2 ouă
 stafide
Alte ingrediente :
 untură
 1 ou
 zahăr pudră

Indicații

1

100 ml lapte se încălzește, se adaugă 1 lingură zahăr și drojdia, se lasă la crescut.

2

Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul de zahăr, drojdia crescută și se frământă aluatul cu laptele rămas. Se acoperă și se lasă la dospit.

3

Pentru umplutură, la brânza de vacă se adaugă gălbenușurile, zahărul și stafidele, se încorporează albușurile bătute spumă.

4

Aluatul dospit se întinde, se taie în pătrate, se pun pe fiecare din compoziția de umplutură, apoi se acoperă cu marginile aluatului.

5

Se așază în tavă unsă cu untură, se ung cu ou bătut și se lasă puțin la odihnit, după care se coc în cuptorul fierbinte. Când se scot din cuptor, se stropesc cu puțină apă și se acoperă cu prosop de bucătărie, pentru a rămâne fragede.

Sugestie :
6

Umplutura se poate aromatiza cu coajă de lămâie și vanilie.

7

Dacă brânza de vacă este mai apoasă, se adaugă puțin griș în compoziție.

Poale-n brâu