cele mai simple pogacele pe care le-am facut pana acuma 🙂
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam cartofii,ii taiem in cuburi si i punem la fiert. Dupa ce au fiert cartofii, ii zdrobim cu o presa manuala. Adaugam untul.
Punem drojdie in lapte, amestecam si lasam sa se odihneasca 10 minute.
Amestecam amestecul de lapte, faina, sare si galbenus de ou cu cartofii raciti si apoi framamtam bine. acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa odihneasca o ora.
Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, cu grosimea de aproximativ 1 cm, decupam forme rotunde cu un pahar.
Asezam pogacelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Ungem pogacelele cu ou batut si punem cateva seminte de susan deasupra.
Punem tava in cuptorul preinclazit la 190 de grade pentru 20-25 de minute.
Ingrediente
Indicații
Curatam cartofii,ii taiem in cuburi si i punem la fiert. Dupa ce au fiert cartofii, ii zdrobim cu o presa manuala. Adaugam untul.
Punem drojdie in lapte, amestecam si lasam sa se odihneasca 10 minute.
Amestecam amestecul de lapte, faina, sare si galbenus de ou cu cartofii raciti si apoi framamtam bine. acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa odihneasca o ora.
Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, cu grosimea de aproximativ 1 cm, decupam forme rotunde cu un pahar.
Asezam pogacelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Ungem pogacelele cu ou batut si punem cateva seminte de susan deasupra.
Punem tava in cuptorul preinclazit la 190 de grade pentru 20-25 de minute.