fbpx

Porc Tandori si orez jasmin

AutorChefmihai
DificultateIntermediar

O reteta asiatica pentru un roman cu pofte iuti!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 500 g Muschi porc
 50 g Unt
 2 Cepe mari
 2 Ardei iuti
 1 Catel de usturoi
 500 Sos tomate
 400 Orez Jasmin
 2 sos soia
 piper
 1 linguri(ă) praf ghimbir
 1 linguri(ă) praf curcuma
 4 amestec tandori (coriandru, boabe mustar, scortisoara, chimen, nuscsoara, cardamon, ghimbir, ceapa, usutori, cuisoare, boia de ardei dulce, chilli, frunze de dafin)

Mod de preparare:

Orez cu curcuma
1

Se pune apa la fierte (2 cani de apa pentru fiecare cana de orez); la foc mare pana cand incepe apa sa fiarba.

2

De indata ce apa incepe sa clocoteasca se adauga 25g de unt, iar dupa ce s-a topit untul se adauga 400g de orez; continutul din oala se amesteca pentru a ne asigura ca boabele de orez s-au dezlipit.

3

Orezul se gateste apoi la foc mic, intr-o oala acoperita cu capac, iar dupa primele 5 minute se adauga 2 linguri de praf de curcuma si sare dupa gust si se amesteca.

4

Daca dupa inca 10 minute lichidul nu a fost absorbit, se mai lasă pe foc câteva minute, tot acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

Porc Tandori
5

Se pune untul intr-o tigaie inalta, sau intr-un wok si se lasa sa se topeasca la foc mic.

6

Odata ce untul s-a topit se adauga ceapa taiata marunt pentru a o cali.

7

Dupa 2 minute se adauga si ardeii iuti taiati marunt, iar dupa alte 2 minute se adauga 2 linguri mari de sos de soia si restul de mirodenii: 1 lingura praf ghimbir si 3-4 linguri de amestec tandori.

Continutul se amesteca si se lasa cu capac timp de 2 minute.

8

Se adauga sosul de tomate cu un pahar de apa, iar dupa ce se amesteca continutul se lasa la foc mediu pentru 5 minute,

9

Se adauga carnea de porc taiata cuburi si se lasa continutul fara capac timp de 40 de minute la foc mic.

10

Se adauga usturoiul taiat marunt, iar dupa inca 5 minute de gatit, avem porcul tandori pregatit. si gata de trantit langa orez:)

Ingrediente

 500 g Muschi porc
 50 g Unt
 2 Cepe mari
 2 Ardei iuti
 1 Catel de usturoi
 500 Sos tomate
 400 Orez Jasmin
 2 sos soia
 piper
 1 linguri(ă) praf ghimbir
 1 linguri(ă) praf curcuma
 4 amestec tandori (coriandru, boabe mustar, scortisoara, chimen, nuscsoara, cardamon, ghimbir, ceapa, usutori, cuisoare, boia de ardei dulce, chilli, frunze de dafin)

Direcții

Orez cu curcuma
1

Se pune apa la fierte (2 cani de apa pentru fiecare cana de orez); la foc mare pana cand incepe apa sa fiarba.

2

De indata ce apa incepe sa clocoteasca se adauga 25g de unt, iar dupa ce s-a topit untul se adauga 400g de orez; continutul din oala se amesteca pentru a ne asigura ca boabele de orez s-au dezlipit.

3

Orezul se gateste apoi la foc mic, intr-o oala acoperita cu capac, iar dupa primele 5 minute se adauga 2 linguri de praf de curcuma si sare dupa gust si se amesteca.

4

Daca dupa inca 10 minute lichidul nu a fost absorbit, se mai lasă pe foc câteva minute, tot acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

Porc Tandori
5

Se pune untul intr-o tigaie inalta, sau intr-un wok si se lasa sa se topeasca la foc mic.

6

Odata ce untul s-a topit se adauga ceapa taiata marunt pentru a o cali.

7

Dupa 2 minute se adauga si ardeii iuti taiati marunt, iar dupa alte 2 minute se adauga 2 linguri mari de sos de soia si restul de mirodenii: 1 lingura praf ghimbir si 3-4 linguri de amestec tandori.

Continutul se amesteca si se lasa cu capac timp de 2 minute.

8

Se adauga sosul de tomate cu un pahar de apa, iar dupa ce se amesteca continutul se lasa la foc mediu pentru 5 minute,

9

Se adauga carnea de porc taiata cuburi si se lasa continutul fara capac timp de 40 de minute la foc mic.

10

Se adauga usturoiul taiat marunt, iar dupa inca 5 minute de gatit, avem porcul tandori pregatit. si gata de trantit langa orez:)

Porc Tandori si orez jasmin