O reteta asiatica pentru un roman cu pofte iuti!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune apa la fierte (2 cani de apa pentru fiecare cana de orez); la foc mare pana cand incepe apa sa fiarba.
De indata ce apa incepe sa clocoteasca se adauga 25g de unt, iar dupa ce s-a topit untul se adauga 400g de orez; continutul din oala se amesteca pentru a ne asigura ca boabele de orez s-au dezlipit.
Orezul se gateste apoi la foc mic, intr-o oala acoperita cu capac, iar dupa primele 5 minute se adauga 2 linguri de praf de curcuma si sare dupa gust si se amesteca.
Daca dupa inca 10 minute lichidul nu a fost absorbit, se mai lasă pe foc câteva minute, tot acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
Se pune untul intr-o tigaie inalta, sau intr-un wok si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Odata ce untul s-a topit se adauga ceapa taiata marunt pentru a o cali.
Dupa 2 minute se adauga si ardeii iuti taiati marunt, iar dupa alte 2 minute se adauga 2 linguri mari de sos de soia si restul de mirodenii: 1 lingura praf ghimbir si 3-4 linguri de amestec tandori.
Continutul se amesteca si se lasa cu capac timp de 2 minute.
Se adauga sosul de tomate cu un pahar de apa, iar dupa ce se amesteca continutul se lasa la foc mediu pentru 5 minute,
Se adauga carnea de porc taiata cuburi si se lasa continutul fara capac timp de 40 de minute la foc mic.
Se adauga usturoiul taiat marunt, iar dupa inca 5 minute de gatit, avem porcul tandori pregatit. si gata de trantit langa orez:)
Ingrediente
Indicații
Se pune apa la fierte (2 cani de apa pentru fiecare cana de orez); la foc mare pana cand incepe apa sa fiarba.
De indata ce apa incepe sa clocoteasca se adauga 25g de unt, iar dupa ce s-a topit untul se adauga 400g de orez; continutul din oala se amesteca pentru a ne asigura ca boabele de orez s-au dezlipit.
Orezul se gateste apoi la foc mic, intr-o oala acoperita cu capac, iar dupa primele 5 minute se adauga 2 linguri de praf de curcuma si sare dupa gust si se amesteca.
Daca dupa inca 10 minute lichidul nu a fost absorbit, se mai lasă pe foc câteva minute, tot acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
Se pune untul intr-o tigaie inalta, sau intr-un wok si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Odata ce untul s-a topit se adauga ceapa taiata marunt pentru a o cali.
Dupa 2 minute se adauga si ardeii iuti taiati marunt, iar dupa alte 2 minute se adauga 2 linguri mari de sos de soia si restul de mirodenii: 1 lingura praf ghimbir si 3-4 linguri de amestec tandori.
Continutul se amesteca si se lasa cu capac timp de 2 minute.
Se adauga sosul de tomate cu un pahar de apa, iar dupa ce se amesteca continutul se lasa la foc mediu pentru 5 minute,
Se adauga carnea de porc taiata cuburi si se lasa continutul fara capac timp de 40 de minute la foc mic.
Se adauga usturoiul taiat marunt, iar dupa inca 5 minute de gatit, avem porcul tandori pregatit. si gata de trantit langa orez:)