O alegere potrivita pentru un mic dejun sanatos si rapid. 🙂 Dupa muuuulte incercari am reusit sa obtin un porridge cremos care sa se asemene orezului cu lapte facut de bunica. 🙂 Probabil multa lume face greseala de a lasa porridge-ul prea mult la fier sau de a pune mult prea mult ovaz in compozitie, asta pentru ca aceasta pare mult prea "lichida" cand e pe foc...
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un ibric punem la incalzit laptele de cocos impreuna cu apa. In functie de preferinte se poate folosi integral doar lapte ( puteti inlocui laptele de cocos cu lapte normal sau orice alt tip de lapte doriti). Eu am combinat laptele cu apa pentru a obtine un numar mai redus de calorii.
Adaugam cele 4 linguri cu varf de ovaz si amestecam constant.
In momentul in care amestecul incepe sa fiarba, il mai lasam ibricul pe foc pentru inca 10-15 secunde.
Dupa ce stingem focul, lasam ovazul pentru inca 5-10 minute sa "se odihneasca", pentru a-i permite sa se umfle si devina cremos 🙂 (sa nu va speriati daca in momentul in care opriti focul compozitia este destul de lichida, aceasta isi va schimba textura).
In momentul in care am obtinut consistenta cremoasa, punem ovazul intr-un bol, adaugam fructele, fulgii de cosos si lingura de miere.
Ingrediente
Indicații
Intr-un ibric punem la incalzit laptele de cocos impreuna cu apa. In functie de preferinte se poate folosi integral doar lapte ( puteti inlocui laptele de cocos cu lapte normal sau orice alt tip de lapte doriti). Eu am combinat laptele cu apa pentru a obtine un numar mai redus de calorii.
Adaugam cele 4 linguri cu varf de ovaz si amestecam constant.
In momentul in care amestecul incepe sa fiarba, il mai lasam ibricul pe foc pentru inca 10-15 secunde.
Dupa ce stingem focul, lasam ovazul pentru inca 5-10 minute sa "se odihneasca", pentru a-i permite sa se umfle si devina cremos 🙂 (sa nu va speriati daca in momentul in care opriti focul compozitia este destul de lichida, aceasta isi va schimba textura).
In momentul in care am obtinut consistenta cremoasa, punem ovazul intr-un bol, adaugam fructele, fulgii de cosos si lingura de miere.