fbpx

Porridge cremos cu lapte de cocos, rodie si afine

AutorGrigorescu Catalina Maria
DificultateÎncepător

O alegere potrivita pentru un mic dejun sanatos si rapid. 🙂 Dupa muuuulte incercari am reusit sa obtin un porridge cremos care sa se asemene orezului cu lapte facut de bunica. 🙂 Probabil multa lume face greseala de a lasa porridge-ul prea mult la fier sau de a pune mult prea mult ovaz in compozitie, asta pentru ca aceasta pare mult prea "lichida" cand e pe foc...

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total17 mins

Ingrediente:

 150 ml lapte de cocos
 150 ml apa
 4 linguri(ă) fulgi de ovaz
 1 linguri(ă) miere
 50 g afine
 50 g rodie
 15 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

1

Intr-un ibric punem la incalzit laptele de cocos impreuna cu apa. In functie de preferinte se poate folosi integral doar lapte ( puteti inlocui laptele de cocos cu lapte normal sau orice alt tip de lapte doriti). Eu am combinat laptele cu apa pentru a obtine un numar mai redus de calorii.

2

Adaugam cele 4 linguri cu varf de ovaz si amestecam constant.

3

In momentul in care amestecul incepe sa fiarba, il mai lasam ibricul pe foc pentru inca 10-15 secunde.

4

Dupa ce stingem focul, lasam ovazul pentru inca 5-10 minute sa "se odihneasca", pentru a-i permite sa se umfle si devina cremos 🙂 (sa nu va speriati daca in momentul in care opriti focul compozitia este destul de lichida, aceasta isi va schimba textura).

5

In momentul in care am obtinut consistenta cremoasa, punem ovazul intr-un bol, adaugam fructele, fulgii de cosos si lingura de miere.

Ingrediente

 150 ml lapte de cocos
 150 ml apa
 4 linguri(ă) fulgi de ovaz
 1 linguri(ă) miere
 50 g afine
 50 g rodie
 15 g fulgi de cocos

Direcții

1

Intr-un ibric punem la incalzit laptele de cocos impreuna cu apa. In functie de preferinte se poate folosi integral doar lapte ( puteti inlocui laptele de cocos cu lapte normal sau orice alt tip de lapte doriti). Eu am combinat laptele cu apa pentru a obtine un numar mai redus de calorii.

2

Adaugam cele 4 linguri cu varf de ovaz si amestecam constant.

3

In momentul in care amestecul incepe sa fiarba, il mai lasam ibricul pe foc pentru inca 10-15 secunde.

4

Dupa ce stingem focul, lasam ovazul pentru inca 5-10 minute sa "se odihneasca", pentru a-i permite sa se umfle si devina cremos 🙂 (sa nu va speriati daca in momentul in care opriti focul compozitia este destul de lichida, aceasta isi va schimba textura).

5

In momentul in care am obtinut consistenta cremoasa, punem ovazul intr-un bol, adaugam fructele, fulgii de cosos si lingura de miere.

Porridge cremos cu lapte de cocos, rodie si afine