Un deliciu!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalam petalele de bujori sub un jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o sita sau pe un servet.
Punem smantana cu mierea si sarea intr-o oala cu fundul dublu si le dam la foc mic.
Amestecam pana se dizolva mierea, apoi lasam la foc pana cand pe margine vasului apar bule mici (dupa 4-5 minute).
Cand ies aburi din compozitie si pe margine incepe sa fiarba cu bule mici, dam deoparte, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Vom observa ca lichidul va incepe sa se coaguleze.
Adaugam imediat florile, amestecam bine si dam deoparte 10 minute.
Dupa cele 10 minute, trecem compozitia printr-o sita sau tifon, o distribuim in 4 vase (cesti, pahare, boluri), apoi dam vasele la rece.
Lasam la frigider minim o ora. O savuram rece!
Ingrediente
Indicații
Spalam petalele de bujori sub un jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o sita sau pe un servet.
Punem smantana cu mierea si sarea intr-o oala cu fundul dublu si le dam la foc mic.
Amestecam pana se dizolva mierea, apoi lasam la foc pana cand pe margine vasului apar bule mici (dupa 4-5 minute).
Cand ies aburi din compozitie si pe margine incepe sa fiarba cu bule mici, dam deoparte, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Vom observa ca lichidul va incepe sa se coaguleze.
Adaugam imediat florile, amestecam bine si dam deoparte 10 minute.
Dupa cele 10 minute, trecem compozitia printr-o sita sau tifon, o distribuim in 4 vase (cesti, pahare, boluri), apoi dam vasele la rece.
Lasam la frigider minim o ora. O savuram rece!