fbpx

Posset cu petale de bujori

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Un deliciu!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 oră 20 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 400 ml smantana pentru frisca
 60 g miere
 40 ml zeama de lamaie
 20 petale de bujori
 praf de sare

Mod de preparare:

1

Spalam petalele de bujori sub un jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o sita sau pe un servet.

2

Punem smantana cu mierea si sarea intr-o oala cu fundul dublu si le dam la foc mic.

3

Amestecam pana se dizolva mierea, apoi lasam la foc pana cand pe margine vasului apar bule mici (dupa 4-5 minute).

4

Cand ies aburi din compozitie si pe margine incepe sa fiarba cu bule mici, dam deoparte, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Vom observa ca lichidul va incepe sa se coaguleze.

5

Adaugam imediat florile, amestecam bine si dam deoparte 10 minute.

6

Dupa cele 10 minute, trecem compozitia printr-o sita sau tifon, o distribuim in 4 vase (cesti, pahare, boluri), apoi dam vasele la rece.

7

Lasam la frigider minim o ora. O savuram rece!

Ingrediente

 400 ml smantana pentru frisca
 60 g miere
 40 ml zeama de lamaie
 20 petale de bujori
 praf de sare

Direcții

1

Spalam petalele de bujori sub un jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o sita sau pe un servet.

2

Punem smantana cu mierea si sarea intr-o oala cu fundul dublu si le dam la foc mic.

3

Amestecam pana se dizolva mierea, apoi lasam la foc pana cand pe margine vasului apar bule mici (dupa 4-5 minute).

4

Cand ies aburi din compozitie si pe margine incepe sa fiarba cu bule mici, dam deoparte, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Vom observa ca lichidul va incepe sa se coaguleze.

5

Adaugam imediat florile, amestecam bine si dam deoparte 10 minute.

6

Dupa cele 10 minute, trecem compozitia printr-o sita sau tifon, o distribuim in 4 vase (cesti, pahare, boluri), apoi dam vasele la rece.

7

Lasam la frigider minim o ora. O savuram rece!

Posset cu petale de bujori