fbpx

Prăjitură Albă ca Zăpada

AutorAnette
DificultateIntermediar

Prajitura copilăriei. ❤

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Foi (3-4) :
 2 ouă
 12 linguri(ă) lapte
 12 linguri(ă) ulei
 10 zahăr
 1 linguriță(e) amoniac stins cu oțet
 făina cât cuprinde
 esență de vanilie
 praf de sare
 coaja de la o lămâie
Cremă de lămâie :
 250 g unt
 200 g zahăr pudră
 1 lămâie
 esență de vanilie
Cremă din lapte :
 500 ml lapte
 4 linguri(ă) făina
 praf de sare
Ornare :
 zahăr pudră
 zmeură

Mod de preparare:

Pregatire foi :
1

Se face un aluat din toate ingredientele și se împarte în 3.

2

Se coace câte o foaie pe fundul tăvii care a fost, în prealabil, uns cu ulei și tapetat cu făina. Se coace la 180 grade C, pana foaia se umfla usor si incepe sa se rumeneasca.

Cremă de lămâie :
3

Se freacă bine untul cu zahărul și, la sfârșit, se pune după gust suc de lămâie, în funcție de cât de acrișoară o preferați.

Cremă de lapte :
4

Se face pe foc mediu o cremă din lapte și făină, amestecându-se constant pentru a nu se prinde de fund, până când compoziția se îngroașă, devenind o cremă.

5

Crema de lapte se ia de pe foc și se lasă la răcit.

6

După ce s-a răcit, crema de lapte se amestecă bine cu crema de lămâie.

Asamblare prajitură :
7

Prajitura se va asambla astfel : foaie, cremă, foaie, cremă, foaie.

8

Se lasa la frigider, iar când se servește se presară zahăr pudră peste ea și se poate orna cu zmeură.

Ingrediente

Foi (3-4) :
 2 ouă
 12 linguri(ă) lapte
 12 linguri(ă) ulei
 10 zahăr
 1 linguriță(e) amoniac stins cu oțet
 făina cât cuprinde
 esență de vanilie
 praf de sare
 coaja de la o lămâie
Cremă de lămâie :
 250 g unt
 200 g zahăr pudră
 1 lămâie
 esență de vanilie
Cremă din lapte :
 500 ml lapte
 4 linguri(ă) făina
 praf de sare
Ornare :
 zahăr pudră
 zmeură

Direcții

Pregatire foi :
1

Se face un aluat din toate ingredientele și se împarte în 3.

2

Se coace câte o foaie pe fundul tăvii care a fost, în prealabil, uns cu ulei și tapetat cu făina. Se coace la 180 grade C, pana foaia se umfla usor si incepe sa se rumeneasca.

Cremă de lămâie :
3

Se freacă bine untul cu zahărul și, la sfârșit, se pune după gust suc de lămâie, în funcție de cât de acrișoară o preferați.

Cremă de lapte :
4

Se face pe foc mediu o cremă din lapte și făină, amestecându-se constant pentru a nu se prinde de fund, până când compoziția se îngroașă, devenind o cremă.

5

Crema de lapte se ia de pe foc și se lasă la răcit.

6

După ce s-a răcit, crema de lapte se amestecă bine cu crema de lămâie.

Asamblare prajitură :
7

Prajitura se va asambla astfel : foaie, cremă, foaie, cremă, foaie.

8

Se lasa la frigider, iar când se servește se presară zahăr pudră peste ea și se poate orna cu zmeură.

Prăjitură Albă ca Zăpada