Prajitura cacao

AutorNutritie Alexandra
DificultateÎncepător

Prajitura moale cu cacao si caju deasupra

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 280 gr Ovaz
 15 gr Cacao
 3 oua
 1 iaurt grecesc 2% (se poate folosi si 10%)
 50-60 mL lapte 1,5 %
 2-3 linguri de miere sau 2 banane (pentru a indulci)
 1 plic praf de copt
 30 gr Pudra proteica cu gust de ciocolata (optional)

Mod de preparare:

1

Am pus ovăzul și pudra proteica la blender, încât să fac o faină fină.
Am bătut ouăle până să devină spumă.

2

Am adăugat încet încet acea faină peste ouăle bătute, continuând să amestec ușor, am adăugat și restul ingredientelor pe rând până am obținut o compoziție destul de fermă (după gusturile fiecăruia, poate fi mai moale adăugând mai multe ouă sau iaurt+lapte). Am adăugat și niște caju, putem adăuga orice fruct preferăm.

3

Am încălzit cuptorul la 150 - 160°C, iar compoziția am pus-o într-o "tava" de sticla, puteți folosi o tavă normală, e mai bine să fie unsă cu puțin ulei sau unt pentru a nu se lipi, si se lasa la cuptor pana cand compozitita este gata, putem verifica cu o scobitoare, o introducem la mijlocul prajiturei si daca se lipeste compozitita de aceasta, inseamna ca mai are nevoie sa stea la cuptor.
Folosind o tava mai intinsa, aceasta se coace mai rapid.

Ingrediente

 280 gr Ovaz
 15 gr Cacao
 3 oua
 1 iaurt grecesc 2% (se poate folosi si 10%)
 50-60 mL lapte 1,5 %
 2-3 linguri de miere sau 2 banane (pentru a indulci)
 1 plic praf de copt
 30 gr Pudra proteica cu gust de ciocolata (optional)

Indicații

1

Am pus ovăzul și pudra proteica la blender, încât să fac o faină fină.
Am bătut ouăle până să devină spumă.

2

Am adăugat încet încet acea faină peste ouăle bătute, continuând să amestec ușor, am adăugat și restul ingredientelor pe rând până am obținut o compoziție destul de fermă (după gusturile fiecăruia, poate fi mai moale adăugând mai multe ouă sau iaurt+lapte). Am adăugat și niște caju, putem adăuga orice fruct preferăm.

3

Am încălzit cuptorul la 150 - 160°C, iar compoziția am pus-o într-o "tava" de sticla, puteți folosi o tavă normală, e mai bine să fie unsă cu puțin ulei sau unt pentru a nu se lipi, si se lasa la cuptor pana cand compozitita este gata, putem verifica cu o scobitoare, o introducem la mijlocul prajiturei si daca se lipeste compozitita de aceasta, inseamna ca mai are nevoie sa stea la cuptor.
Folosind o tava mai intinsa, aceasta se coace mai rapid.

Note

Prajitura cacao