Această prăjitură pe cât de aspectuoasă este la exterior pe atât de gustoasă este în interior !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi praful de copt stins cu puțin oțet, făină, amestecând ușor, nucile rumenite ușor și tăiate grosier, rahatul tăiat cubulețe și zahărul vanilat. Compoziția bine omogenizată o torni în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, până ce compoziția devine aurie.
Toate ingredientele le amesteci bine, iar din acest amestec rezultă două foi, pe care le întinzi și le coci pe dosul tăvii.
Pui gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele într-un vas emailat, amesteci bine și fierbi pe foc până se îngroașă, apoi dai la rece. După ce s-a răcit, mixezi compoziția cu margarină și cu esența de vanilie. Glazurezi prăjitura cu rahat topit împreună cu puțin lapte sau poți folosi o glazură din comerț, la alegere.
Pui o foaie, apoi cremă, blat, din nou cremă, foaie și, la urmă, glazură.
Ingrediente
Indicații
Bați spumă tare albușurile cu zahărul, apoi adaugi praful de copt stins cu puțin oțet, făină, amestecând ușor, nucile rumenite ușor și tăiate grosier, rahatul tăiat cubulețe și zahărul vanilat. Compoziția bine omogenizată o torni în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc potrivit, până ce compoziția devine aurie.
Toate ingredientele le amesteci bine, iar din acest amestec rezultă două foi, pe care le întinzi și le coci pe dosul tăvii.
Pui gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele într-un vas emailat, amesteci bine și fierbi pe foc până se îngroașă, apoi dai la rece. După ce s-a răcit, mixezi compoziția cu margarină și cu esența de vanilie. Glazurezi prăjitura cu rahat topit împreună cu puțin lapte sau poți folosi o glazură din comerț, la alegere.
Pui o foaie, apoi cremă, blat, din nou cremă, foaie și, la urmă, glazură.