Prăjitură cu caise și apă de flori de trandafir

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă și am adăugat apă de flori de trandafir.
Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Pandișpan :
 5 oua s
 5 ml îndulcitor
 un praf sare
 100 ml ulei
 1 tsp apă de flori de trandafir
 100 gr făină
 5 gr praf de copt
 500 gr caise
În plus :
 1 tbsp făină
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.

2

Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.
Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.

3

Se adaugă și caisele, amestecând lejer.

4

Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.

5

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

6

Sugestie de servire: se poate pudra cu zahăr.

Sfat :
7

Este bine ca fructele să se amestece cu puțină făină pentru că astfel nu se vor duce la fund, ci se vor vedea frumos prin tot pandișpanul, în plus făina va reține umezeala și se nu se va încruzi aluatul.

Ingrediente

Pandișpan :
 5 oua s
 5 ml îndulcitor
 un praf sare
 100 ml ulei
 1 tsp apă de flori de trandafir
 100 gr făină
 5 gr praf de copt
 500 gr caise
În plus :
 1 tbsp făină
 zahăr pudră

Indicații

1

Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.

2

Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.
Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.

3

Se adaugă și caisele, amestecând lejer.

4

Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.

5

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

6

Sugestie de servire: se poate pudra cu zahăr.

Sfat :
7

Este bine ca fructele să se amestece cu puțină făină pentru că astfel nu se vor duce la fund, ci se vor vedea frumos prin tot pandișpanul, în plus făina va reține umezeala și se nu se va încruzi aluatul.

Prăjitură cu caise și apă de flori de trandafir