Prăjitură cu caramel și caise

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

Ideală pentru iubitorii de dulce-acrișor. Caisele se pot înlocui cu căpșuni, vișine, zmeură sau afine.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru foi
 4 Ouă
 4 Zahăr
 6 Făină
 4 Ulei
 1 tsp Praf de copt
 6 Caise medii
Pentru glazura de ciocolată neagră
 200 gr Ciocolată neagră
 50 ml Lapte
 20 gr Unt
 Biscuiți
Pentru crema de caramel
 150 gr Zahăr
 1 l Lapte
 60 gr Amidon
 60 gr Unt

Mod de preparare:

Foi
1

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Peste acestea vom adauga galbenusurile mixate cu zahărul și uleiul. Încorporam in spuma de albusuri cu ajutorul unei palete.

2

Urmeaza sa adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie fina si pufoasa pe care o vom imparti in doua parti. Într-o tavă 35x26 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția pentru o foaie și adăugăm 3 caise spălate și tăiate felii. Cu restul compoziției facem același lucru. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Crema
3

Într-o oală punem la foc mic zahărul până se caramelizează. Adăugăm laptele din care am luat cateva linguri pentru a dizolva amidonul, il adaugăm și pe acesta și amestecăm continuu până se îngroașă. Când crema ajunge la textura dorită luăm de pe foc, adăugăm untul și încorporăm bine.

Montăm: foaie/cremă/biscuiți/cremă/foaie/glazură
Glazura
4

Punem pe foc o oală cu apă și un vas termorezistent în care punem ciocolata, laptele și untul. Când ciocolata s-a topit, amestecăm bine și glazura este gata, bună de turnat peste prăjitură.

5

Pentru decor putem folosi și ciocolată rasă, bombonele sau nucă de cocos.

Ingrediente

Pentru foi
 4 Ouă
 4 Zahăr
 6 Făină
 4 Ulei
 1 tsp Praf de copt
 6 Caise medii
Pentru glazura de ciocolată neagră
 200 gr Ciocolată neagră
 50 ml Lapte
 20 gr Unt
 Biscuiți
Pentru crema de caramel
 150 gr Zahăr
 1 l Lapte
 60 gr Amidon
 60 gr Unt

Indicații

Foi
1

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Peste acestea vom adauga galbenusurile mixate cu zahărul și uleiul. Încorporam in spuma de albusuri cu ajutorul unei palete.

2

Urmeaza sa adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie fina si pufoasa pe care o vom imparti in doua parti. Într-o tavă 35x26 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția pentru o foaie și adăugăm 3 caise spălate și tăiate felii. Cu restul compoziției facem același lucru. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Crema
3

Într-o oală punem la foc mic zahărul până se caramelizează. Adăugăm laptele din care am luat cateva linguri pentru a dizolva amidonul, il adaugăm și pe acesta și amestecăm continuu până se îngroașă. Când crema ajunge la textura dorită luăm de pe foc, adăugăm untul și încorporăm bine.

Montăm: foaie/cremă/biscuiți/cremă/foaie/glazură
Glazura
4

Punem pe foc o oală cu apă și un vas termorezistent în care punem ciocolata, laptele și untul. Când ciocolata s-a topit, amestecăm bine și glazura este gata, bună de turnat peste prăjitură.

5

Pentru decor putem folosi și ciocolată rasă, bombonele sau nucă de cocos.

Prăjitură cu caramel și caise