Ideală pentru iubitorii de dulce-acrișor. Caisele se pot înlocui cu căpșuni, vișine, zmeură sau afine.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Peste acestea vom adauga galbenusurile mixate cu zahărul și uleiul. Încorporam in spuma de albusuri cu ajutorul unei palete.
Urmeaza sa adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie fina si pufoasa pe care o vom imparti in doua parti. Într-o tavă 35x26 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția pentru o foaie și adăugăm 3 caise spălate și tăiate felii. Cu restul compoziției facem același lucru. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Într-o oală punem la foc mic zahărul până se caramelizează. Adăugăm laptele din care am luat cateva linguri pentru a dizolva amidonul, il adaugăm și pe acesta și amestecăm continuu până se îngroașă. Când crema ajunge la textura dorită luăm de pe foc, adăugăm untul și încorporăm bine.
Punem pe foc o oală cu apă și un vas termorezistent în care punem ciocolata, laptele și untul. Când ciocolata s-a topit, amestecăm bine și glazura este gata, bună de turnat peste prăjitură.
Pentru decor putem folosi și ciocolată rasă, bombonele sau nucă de cocos.
Ingrediente
Indicații
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Peste acestea vom adauga galbenusurile mixate cu zahărul și uleiul. Încorporam in spuma de albusuri cu ajutorul unei palete.
Urmeaza sa adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie fina si pufoasa pe care o vom imparti in doua parti. Într-o tavă 35x26 cm punem hârtie de copt turnăm compoziția pentru o foaie și adăugăm 3 caise spălate și tăiate felii. Cu restul compoziției facem același lucru. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Într-o oală punem la foc mic zahărul până se caramelizează. Adăugăm laptele din care am luat cateva linguri pentru a dizolva amidonul, il adaugăm și pe acesta și amestecăm continuu până se îngroașă. Când crema ajunge la textura dorită luăm de pe foc, adăugăm untul și încorporăm bine.
Punem pe foc o oală cu apă și un vas termorezistent în care punem ciocolata, laptele și untul. Când ciocolata s-a topit, amestecăm bine și glazura este gata, bună de turnat peste prăjitură.
Pentru decor putem folosi și ciocolată rasă, bombonele sau nucă de cocos.